Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Υπό την σκιά του κορωνοϊού η τελετή

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Υπό την σκιά του κορωνοϊού η τελετή
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στενό κύκλο βουλευτών αξιωματούχων και καλεσμενων διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Xωρίς χειραψίες λόγω κορωνοϊού πραγματοποιείται η ορκωμοσία της νέας προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Είναι ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν την νέα ΠτΔ στο προαύλιο της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. “Χωρίς χειραψία”, τόνισε ο Πρωθυπουργός καλωσορίζοντας την κ. Σακελλαροπούλου, πριν πάρει θέση για να βγάλουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Η κ. Σακελλαροπούλου όταν εισήλθε στο Κοινοβούλιο, κατευθύνθηκε προς την Ολομέλεια, χωρίς να χαιρετήσει δια χειραψίας κανέναν.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στη Βουλή δρακόντια ήταν και τα μέτρα για τη πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής άρχισε στις 11:00′ με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως προβλέπει το άρθρο 33 του Συντάγματος “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού»”.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και διάβασε την προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής και την αντιφώνηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης της κας Σακελλαροπούλου από τον κ. Τασούλα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 22ας Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας μετέβησαν στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου και υποδέχθηκαν την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ακολούθησε η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου, και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του ‘Άγνωστου Στρατιώτη και στην συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments