Ελλάδα

Κορονοϊός Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο επειδή άνοιξαν κομμωτήριο και καφετέρια

Κορονοϊός Ηράκλειο: Στο αυτόφωρο επειδή άνοιξαν κομμωτήριο και καφετέρια
Κορονοϊός Ηράκλειο: Υπενθυμίζεται ότι οι καφετέριες μπορούν να λειτουργούν μόνο ως take away και delivery.

Κορονοϊός Ηράκλειο: Αντιμέτωποι με το νόμο βρίσκονται επιχειρηματίες στο Ηράκλειο που άνοιξαν τα καταστήματά τους παρά την υπουργική απόφαση. Ένα κομμωτήριο και μία καφετέρια ήταν τα μόνα καταστήματα στο Ηράκλειο που άνοιξαν σήμερα παρά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και τις προειδοποιήσεις για πρόστιμα και φυλάκιση.

Οι Αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν, βρήκαν ένα κομμωτήριο ανοιχτό με τρεις πελάτες καθώς και μία καφετέρια, στην οποία υπήρχε κόσμος που έπινε καφέ. Υπενθυμίζεται ότι οι καφετέριες μπορούν να λειτουργούν μόνο ως take away και delivery και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εκτός από φούρνους, σούπερ μάρκετ κλπ πρέπει να παραμείνουν κλειστές μέχρι να βγει νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο.

Σημειώνεται επίσης πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τις αποστάσεις σε χώρους, των οποίων δεν έχει διακοπεί η λειτουργία όπως τα super markets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να λειτουργούν με το 50% των επιβατών.MAXIMOU-1200x800

Σταματούν επίσης, όσες πτήσεις λειτουργούν ακόμη, από και προς την Ιταλία. Ζητήθηκε η αυστηροποίηση των ελέγχων για εκείνους που παραβιάζουν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά.

 Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να παρέχονται πρόσθετες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments