Άποψη

Περίεργοι άνθρωποι

Περίεργοι άνθρωποι
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για αυτούς που με αφορμή τον κορωνοϊό χρησιμοποιούν τα social media για να στοχοποιήσουν και να βάλουν απέναντι όποιον και ό,τι δεν τους αρέσει.

Μια κρίση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ευκαιρία ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ούτε «παραθυράκι» για την προώθηση συντεχνιακών αιτημάτων. Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να μη στηρίζει τους λειτουργούς των σωμάτων ασφαλείας (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς) και τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας. Πιστεύω ότι πολλοί από τους αναγνώστες μπορούν να το αποδείξουν και με τους φόρους τους. Με τη συμμετοχή τους στο κοινό ταμείο. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορούν να κάνουν το ίδιο και όσοι βρήκαν ευκαιρία -τρομάρα τους- τον κορωνοϊό για να ανεβάζουν στα social media αναρτήσεις για τις περικοπές τα χρόνια των μνημονίων.

Οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια τακτική: διχάζουν και πάλι. Στοχοποιούν. Βάζουν απέναντι όποιον δεν τους αρέσει.

Ευτυχώς αυτή τη φορά είναι λιγότεροι. Οι περισσότεροι τιμούν τις στιγμές. Κρατούν στάση ευθύνης. Χειροκροτούν όσους κρατούν την κοινωνία όρθια. Εργάζονται οι ίδιοι όσο μπορούν για να περιορίσουν τις απώλειες της οικονομίας. Ο καθένας έχει έναν ρόλο, ο ένας δίπλα στον άλλο και όχι απέναντι. Επιτέλους ας το καταλάβουν όλοι. Φθάσαμε στον πάτο. Περάσαμε δέκα χρόνια στα μνημόνια, τώρα είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας απειλούμενοι από κάτι που δεν μπορούμε καν να δούμε. Στα αλήθεια θέλουμε να έχουμε και εσωτερικούς εχθρούς; Τόσο δύσκολο είναι ορισμένοι να βάλουν μυαλό;

Η κρίση όταν περάσει θα πρέπει να μας βρει όλους εδώ. Αυτή θα είναι η επιτυχία μας. Και να μας βρει καλύτερους. Σοφότερους και πιο οργανωμένους. Και έτοιμους για γενναίες αποφάσεις. Να συζητήσουμε πόσα πρέπει να παίρνει ένας γιατρός που κάνει εφημερίες. Οι αστυνομικοί που είναι πάνω στις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και την Άμεση Δράση. Οι μάχιμοι πυροσβέστες. Οι στρατιωτικοί μας που λιώνουν τις στολές τους στα σύνορα. Αυτοί συγκεκριμένα, όχι όλοι γενικά. Όλοι μαζί μπορούμε. Αρκεί να είμαστε δίκαιοι και ο καθένας να αναλαμβάνει τον ρόλο που μπορεί και θέλει. Χωρίς να κρύβεται πίσω από άλλους και να χρησιμοποιεί τον ηρωισμό γιατρών και νοσηλευτών, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να δικαιώσει την πολιτική του άποψη και θέση. Ο πολιτικός κόσμος ενώθηκε απέναντι στην κοινή απειλή. Αυτό θα πρέπει να κάνουν και οι πολίτες.

Ας μείνουν κάποιοι φανατικοί μόνοι τους.

Και κάτι χρηστικό. Και σήμερα τα σούπερ μάρκετ γέμισαν από ηλικιωμένους. Όπως γεμάτα ήταν και τα παγκάκια έξω από φούρνους και fast food. Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Ο ιός δεν είναι πλάκα. Δεν είναι fake news. Είναι φονικός. Χτυπά στους πνεύμονες και δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε όσους έχουν προϋπάρχοντα νοσήματα και ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη τους για μία βόλτα. Και εγώ το ίδιο νιώθω. Αισθάνομαι όμως υποχρέωση να μένω σπίτι για να μειώσω τις πιθανότητες να μολυνθώ και να μολύνω. Ο εφιάλτης θα τελειώσει και όλοι θα μπορούμε να απολαύσουμε τις βόλτες αγκαλιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments