Ελλάδα

Έβρος νέα: Συνεχίζονται από τους μετανάστες οι απόπειρες εισόδου στην Ελλάδα

Έβρος νέα: Συνεχίζονται από τους μετανάστες οι απόπειρες εισόδου στην Ελλάδα
Έβρος νέα: Συνεχίζονται, παρά την παρουσία της Frontex, από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες οι απόπειρες εισόδου στη χώρα μας.

Έβρος νέα: Η παρουσία της FRONTEX και Ευρωπαίων αστυνομικών στα συνοριογραμμή του Έβρου έχει κάνει την Άγκυρα να αναδιαμορφώσει την στρατηγική της για να μην εκτεθεί έναντι των εταίρων. Βεβαίως, οι απόπειρες εισόδου στην ελληνική επικράτεια συνεχίζονται όπως και οι αποτροπές από πλευράς των δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού.

Το 24ωρο μεταξύ 6 το πρωί της Κυριακής και 6 το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή του Έβρου, δεν έγιναν συλλήψεις, ωστόσο η παράνομη είσοδος στη χώρα αποτράπηκε σε 713 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 της Δευτέρας 16 Μαρτίου ο απολογισμός είναι 410 συλλήψεις, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε συνολικά 52.541 περιπτώσεις. Αναφορικά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το Σάββατο σημειώθηκαν 27 νέες εισροές μεταναστών στη Λέσβο και την Κυριακή 25 νέες εισροές στη Χίο. Σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί νέες εισροές.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών τονίζει την ετοιμότητα της χώρας σε κάθε ενδεχόμενο στα σύνορα. “Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο” ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα/Σαββατοκύριακο» και επεσήμανε ότι «η ετοιμότητά μας που φάνηκε και στον Έβρο, λειτουργεί αναμφίβολα αποτρεπτικά».

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία «επιχείρησε να μας θέσει προ τετελεσμένων και στον Έβρο, αλλά η αντίδρασή μας υπήρξε σθεναρή και ισχυρή». Ως προς την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα της «ανερυθρίαστης προθυμίας της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη», με την Άγκυρα να επιλέγει να χρησιμοποιήσει το χαρτί του Μεταναστευτικού θεωρώντας ότι είναι το μόνο ώστε να ασκήσει ικανή πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να το εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments