Ελλάδα

Κορωνοϊός Δημήτρης Κουρέτας: “Να γίνει τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό” [vid]

Κορωνοϊός Δημήτρης Κουρέτας: “Να γίνει τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό” [vid]
Κορωνοϊός Δημήτρης Κουρέτας: Ο επιστήμονας πρότεινε να γίνει τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού.

Κορωνοϊός Δημήτρης Κουρέτας: Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας και της Κορέας εξέφρασε ο καθηγητής βιοτεχνολογίας και βιοτεχνίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας τοξικολογίας. Οι δυο αυτές χώρες ξεκίνησαν να κάνουν τυχαία τεστ στον πληθυσμό τους και κατάφεραν να μειώσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο Δημήτρης Κουρέτας στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” τόνισε ότι πρέπει γρήγορα, μέσα στη εβδομάδα η χώρα να ενεργήσει με παρόμοιο τρόπο να επεκτείνει τον αριθμό των δειγμάτων κι αυτό να γίνει με τυχαία δειγματοληψία σε όλον τον πληθυσμό για να υπάρξει καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο γνωστός επιστήμονας ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει στατιστικό δείγμα κι δεν φτιάξουμε τον χάρτη των τυχαίων κρουσμάτων σε όλο τον πληθυσμό σε κάθε πόλη, μπορεί να έχουμε χειρότερα από την Ιταλία. «Φοβόμαστε τους νεαρούς που είναι φορείς και δε νοσούν και αν δεν τους πιάσουμε θα διασπείρουν και τους υπόλοιπους» τόνισε και πρόσθεσε: «Να επιταχθούν τα εργαστήρια που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δείγματα και να αρχίσει μια μαζική εξέταση στον πληθυσμό για να φτιάξουμε τον χάρτη». «Για το φάρμακο έχουν ξεκινήσει οι κλινικές μελέτες, είναι δέκα οι εταιρείες και κάποιες θα πετύχουν. Σε δώδεκα μήνες θα έχουμε το φάρμακο, καταρχήν διαθέσιμο για όσους είναι ευαίσθητες και και όσους εργάζονται στα νοσοκομεία» κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments