Ελλάδα

Κορωνοϊός τηλεφωνικό κέντρο βοηθείας: “Βομβαρδισμός” κλήσεων μόλις σε δύο ώρες

Κορωνοϊός τηλεφωνικό κέντρο βοηθείας: “Βομβαρδισμός” κλήσεων μόλις σε δύο ώρες
Κορωνοϊός τηλεφωνικό κέντρο βοηθείας: Έγιναν 1.400 κλήσεις, το 84% ήταν από το νομό Αττικής, το 4% από το νομό Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες από άλλους νομούς.

Κορωνοϊός τηλεφωνικό κέντρο βοηθείας: Κατά το πρώτο δίωρο της λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορωνοϊό 2142142000, που λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών δέχθηκε 1.400 κλήσεις! Ειδικότερα από αυτές απαντήθηκαν οι 600 κλήσεις.

Tο 84% των κλήσεων ήταν από το νομό Αττικής, το 4% από το νομό Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιπες κλήσεις από άλλους νομούς

Ποσοστό 74% αφορούσε οδηγίες για ιατρικά θέματα.  Το 6% ήταν για  ψυχολογική υποστήριξη το  7% έθεσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης. Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με αφορμή το θέμα αυτό ευχαρίστησε τους εθελοντές που στηρίζουν τη προσπάθεια και ζήτησε την κατανόηση  του κόσμου απέναντι σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθεί η ανάγκη ενημέρωσης και να διορθωθούν «λάθη που πιθανόν να γίνονται λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων».

Επιπλέον ο κ. Πατούλης ανέφερε την λανθασμένη είσοδο στο σπίτι με παπούτσια του ηθοποιού στο νέο σποτ για τον κορωνοϊο και συνιστά «να μένουμε στο σπίτι αλλά να τηρούμε και εκεί σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments