Άποψη

Η επιστροφή των εθνών

Η επιστροφή των εθνών
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον ΈΒρο και δείχνει την ετοιμότητα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

-«Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;». -«Εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Η στιχομυθία αυτή μεταξύ Τούρκων της στρατοχωροφυλακής και Αυστριακών κομάντο της Ομάδας Cobra που συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο, συμπυκνώνει μία σημαντική αλλαγή που έχει συντελεστεί και η οποία ενοχλεί πολύ την Τουρκία. Οι ατάκες αντηλλάγησαν κατά τη διάρκεια ενός «τετ α τετ» στον φράχτη, με τους Τούρκους να μην κρύβουν τον εκνευρισμό τους και να εισπράττουν πληρωμένη απάντηση από τους Αυστριακούς.

Έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο πως είναι σημαντικό που οι άνδρες της FRONTEX οι οποίοι βρίσκονται στον Έβρο διαπιστώνου ότι πρόκειται για οργανωμένη από την Τουρκία προσπάθεια εισβολής και ότι αυτά που αντιλαμβάνονται και βιώνουν τα μεταφέρουν στις χώρες τους. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ θα φυλάξει τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σε περίπτωση θερμής σύγκρουσης με την Τουρκία. Όμως τα βήματα που γίνονται, η παραδοχή σε επίπεδο ανώτατων θεσμικών Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Τουρκία ενορχηστρώνει όλο αυτό, καθώς και η αντίστοιχη επιβεβαίωση της κατάστασης στο πεδίο, από Πολωνούς, Αυστριακούς, Σλοβένους και άλλους αστυνομικούς τρίτων χωρών που επιχειρούν με τους Έλληνες στον Έβρο, έχουν σημασία.

Η απάντηση των Αυστριακών στους Τούρκους, «εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα», έχει ιστορική αξία. Ο Ερντογάν με την πολιτική του στο μεταναστευτικό ενίσχυσε την αίσθηση της κοινής απειλής που συνιστά για την Ευρώπη η μεταναστευτική πλημμυρίδα, πολύ περισσότερο που είναι εργαλειοποιημένη από την Τουρκία ως μοχλός εκβιασμού και ως όπλο πολιτισμικής και δημογραφικής αλλοίωσης της Γηραιάς Ηπείρου. Για κάποιες χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία, είναι αργά διότι έχουν ήδη το πρόβλημα στο εσωτερικό τους.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό κίνδυνο από τη ριζασπαστικοποίηση «φιλοξενούμενων» πληθυσμών, την άρνηση ενσωμάτωσης τους και ομαλής συμβίωσης, την επιθετική διάθεση επιβολής του Ισλάμ, την δημιουργία no go zones, την εγκληματικότητα, την αντίληψη ότι η σαρία υπερέχει έναντι της εθνικής νομοθεσίας και όλες τις άλλες επιπτώσεις μία άφρονος πολιτικής ετών. Ακόμα και αυτά τα κράτη όμως συνειδητοποιούν ότι η πολιτική που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Υπάρχουν και αυτές οι χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Αυστρία κ.α οι οποίες εξ αρχής απέρριψαν τη λογική των ανοιχτών συνόρων και τη αυτοκατάλυσης της Ευρώπης. Ως συνέπεια δέχθηκαν επίθεση από τη διεθνή συμμορία του ψευδοδιεθνισμού και οι πολιτικοί τους χαρακτηρίστηκαν «φασίστες», «ρατσιστές», «ξενόφοβοι», επικρίθηκαν διότι δεν δέχθηκαν να «μοιραστούν» το βάρος της οργανωμένης εισβολής, λοιδορήθηκαν διότι δήλωσαν με παρρησία ότι προτεραιότητά τους είναι να διαφυλάξουν τον χαρακτήρα των εθνών και των κρατών τους και εν τέλει δικαιώθηκαν…

Ο απροκάλυπτος εκβιασμός από τον Ερντογάν, η απόπειρα μαζικής εισβολής στον Έβρο και στο τέλος ο κορωνοϊός έβαλαν ταφόπλακα στο νοσηρό ιδεολόγημα της κατάργησης των συνόρων και της συνολικής αφροασιατικής μετακόμισης στην Ευρώπη. Η δουλεμπορική μπίζνα χαλάει, το γεωπολιτικό σχέδιο μετάλλαξης του ευρωπαϊκού πληθυσμού σε απροσδιόριστο μιγαδικό πλήθος δίχως εθνική ιδιοπροσωπία κλονίζεται, τα έθνη ανασυντάσσονται, τα σύνορα φυλάσσονται, τα κράτη αναλαμβάνουν να προστατευθούν και κάποιοι ενοχλούνται πολύ. Η γνωστή ΜΚΟ Human Rights Watch σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και αναπαραγωγής της τουρκικής προπαγάνδας αναφέρει ότι «οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας και άγνωστοι ένοπλοι άνδρες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας έχουν συλλάβει, επιτεθεί, ληστέψει, γυμνώσει και σεξουαλικά κακοποιήσει μετανάστες και αιτούντες ασύλου υποχρεώνοντας τους να επιστρέψουν στην Τουρκία”… Προσθέτει, δε, ότι «η ΕΕ κρύβεται πίσω από την ασπίδα των δυνάμεων ασφαλείας της Ελλάδας που επιτίθενται στους μετανάστες αντί να βοηθούν τους αιτούντες άσυλο», αποκαλύπτοντας έτσι τον αιφνιδιασμό του κυκλώματος από την πανευρωπαϊκή μεταβολή στάσης.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι προβάλλει μονομερώς αδιασταύρωτες «μαρτυρίες» ενώ δεν ασχολείται με την πληθώρα οπτικού υλικού που δείχνει Τούρκους να ξυλοκοπούν και να εξαναγκάζουν μετανάστες να προωθηθούν στον φράχτη, το γεγονός ότι ΜΚΟ όπως η συγκεκριμένη αντιδρά, καταδεικνύει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ένα επιπλέον αναγκαίο βήμα είναι να διερευνηθεί από το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με διεθνείς διωκτικές και δικαστικές Αρχές ο πραγματικός ρόλος παρόμοιων οργανώσεων και η σχέση τους με το διεθνές δουλεμπορικό κύκλωμα υπό τη βιτρίνα του ανθρωπισμού. Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βρει αρωγούς και άλλα κράτη σε μία τέτοια προσπάθεια. Ας πούμε τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, πέραν διαφόρων ευρωπαϊκών…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments