Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα σήμερα – 464 συνολικά – 6 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα σήμερα – 464 συνολικά – 6 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη 46 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στους 464. Στους έξι αυξήθηκαν οι νεκροί.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 46 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 464. Παράλληλα, στους έξι έχουν αυξηθεί οι νεκροί, με έναν 70χρονο από την Καστορία να είναι το τελευταίο “θύμα” του ιού.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής. Σύμφωνα μάλιστα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Από τις 16 Μαρτίου και μετά οι θάνατοι που καταγράφονται εκτός Κίνα είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται εντός της χώρας, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως η επέλαση του ιού συνεχίζεται σε 177 χώρες. «Στην μεγαλύτερη κλινική μελέτη, η νόσος κατάληξε σε θάνατο σε 2% των περιπτώσεων. Τα ποσοστά θανάτων φαίνεται να είναι υψηλότερα για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες», είπε ακόμη.

“Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας” τόνισε.

Στη συνέχεια έκανε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού. Όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν γίνεται τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου και να είναι γεμάτα. Αυτό υποβαθμίζει την προσπάθεια μας”.

Επιπλέον, είπε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου. “Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι” κατέληξε.

Οι δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments