Ελλάδα

Κορωνοϊός ΚΑΤ: Κρούσμα στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός ΚΑΤ: Κρούσμα στο νοσοκομείο
Κορωνοϊός ΚΑΤ: Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΚΑΤ ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Κορωνοϊός ΚΑΤ: Ένα κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ και έχει κινητοποιήσει τις αρχές. Από το πρωί γίνεται ιχνηλάτηση από την αρμόδια επιτροπή και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για προσωπικό και ασθενείς.

46 νέα κρούσματα σήμερα – 464 συνολικά – 6 νεκροί:

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 46 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 464. Παράλληλα, στους έξι έχουν αυξηθεί οι νεκροί, με έναν 70χρονο από την Καστορία να είναι το τελευταίο «θύμα» του ιού.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής. Σύμφωνα μάλιστα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Από τις 16 Μαρτίου και μετά οι θάνατοι που καταγράφονται εκτός Κίνα είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται εντός της χώρας, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως η επέλαση του ιού συνεχίζεται σε 177 χώρες. «Στην μεγαλύτερη κλινική μελέτη, η νόσος κατάληξε σε θάνατο σε 2% των περιπτώσεων. Τα ποσοστά θανάτων φαίνεται να είναι υψηλότερα για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες», είπε ακόμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments