Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Συγκλονιστική εικόνα στο Μπέργκαμο – Ο στρατός αναλαμβάνει τη μεταφορά των θυμάτων

Ιταλία κορωνοϊός: Συγκλονιστική εικόνα στο Μπέργκαμο – Ο στρατός αναλαμβάνει τη μεταφορά των θυμάτων
Ιταλία κορωνοϊός: Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες από τη γείτονα χώρα, με οχήματα του στρατού να μεταφέρουν φέρετρα με θύματα από το πέρασμα του φονικού ιού.

Ιταλία κορωνοϊός: Καταστάσεις πολέμου βιώνει τις τελευταίες ημέρες η γειτονική χώρα, με τον στρατό να βγαίνει στους δρόμους και να αναλαμβάνει δράση βοηθώντας τη προσπάθεια της κυβέρνησης στο δύσκολο έργο της μεταφοράς των νεκρών από την επέλαση του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica φέρνει στο φως φωτογραφία που φαίνεται η μεταφορά θυμάτων του φονικού ιού από στρατιωτικά οχήματα.

Η κατάσταση στην Ιταλία έχει χτυπήσει “κόκκινο” με τη κυβέρνηση να καταγράφει συνεχώς τα θύματα της από τον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 2900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φθάνοντας απειλητικά αυτά που καταγράφει και η Κίνα, η χώρα από όπου ξεκίνησε το φαινόμενο.

Στο Μπέργκαμο, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει δραματικά, αποτέλεσμα το νεκροταφείο της πόλης να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις περιπτώσεις. Για τον λόγο αυτό, με απόφαση της κυβέρνησης ορισμένα από τα θύματα μεταφέρονται με τη βοήθεια του στρατού σε άλλα σημεία προκειμένου να αποτεφρωθούν. Η εικόνα συγκλονίζει με τον δρόμο της ιταλικής πόλης να έχει σχηματίσει κομβόι οχημάτων του στρατού που μεταφέρει φέρετρα.

Στα νοσοκομεία του Μπέργκαμο, οι γιατροί και οι νοσοκόμες εργάζονται μέρα και νύχτα με εξαντλητικές βάρδιες για να μπορούν να περιθάλψουν τους πολλούς ασθενείς που φθάνουν όλες τις ώρες από τις γύρω περιοχές.

Φυσικά δεν υπάρχουν κρεβάτια και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ενώ δυστυχώς η μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία είναι ανέφικτη αφού όλες οι μονάδες εντατικής θεραπείας της περιοχής είναι γεμάτες. Κυριολεκτικά χρησιμοποιείται κάθε ελεύθερος χώρος στο νοσοκομείο, μικρός ή μεγάλος για να νοσηλευθούν οι αμέτρητοι ασθενείς του κορονοϊού που ώρα με την ώρα πολλαπλασιάζονται δραματικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments