Οικονομία

Δώρο Πάσχα 2020: Δυο μήνες αργότερα η καταβολή του

Δώρο Πάσχα 2020: Δυο μήνες αργότερα η καταβολή του
Δώρο Πάσχα 2020: Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να καταβληθεί.

Δώρο Πάσχα 2020: Πιθανότατα στις αρχές Ιουνίου θα δοθεί το δώρο του Πάσχα. Στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύθηκε ότι αυτό θα δοθεί στο ακέραιο, αλλά επιφυλάχθηκε για τον χρόνο που αυτό θα συμβεί. Με βάση την νομοθεσία θα έπρεπε να καταβληθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Στο υπουργείο Οικονομικών σταθμίζοντας τα δεδομένα φέρονται να αποφασίζουν να μεταφερθεί προς τις αρχές Ιουνίου, θεωρώντας ότι από την μία πλευρά θα δοθεί μία επιπλέον ανάσα σε επιχειρήσεις που δοκιμάζονται και από την άλλη θα κατευθυνθεί η ρευστότητα προς τους δοκιμαζόμενους κλάδους της οικονομίας και όχι σε αυτούς που περνάνε “ξώφαλτσα” την επιδημία.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα από το υπουργείο Οικονομικών, αφού σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και υπάρξουν και επαφές με τους παραγωγικούς φορείς. Επιπλέον διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο κύκλος των δικαιούχων της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ.

Έτσι, πέρα από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, τα 800 ευρώ θα πάρουν:

  • όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες
  • όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, στους οποίους θα καλυφθούν και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές
  • σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, στους οποίους θα ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής εισφορών

“Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών. Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες.

Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση. Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται. Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments