Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης
Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή.

Έφη Αχτσιόγλου κορωνοϊός: Ανεπαρκές και πίσω από τις περιστάσεις χαρακτήρισε η τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. «Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της ύφεσης που εισέρχεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ήδη το Μάρτιο έχουμε ένα αρνητικό ισοζύγιο στην αγορά εργασίας με απώλεια 40.000 θέσεων. Οι απολύσεις είναι πολλαπλάσιες από τις 40.000 πριν καν ολοκληρωθεί ο μήνας. Κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν τις 100.000» τόνισε η Έ. Αχτσιόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

“Να νομοθετηθεί απαγόρευση απολύσεων”

Η πρώην υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κύμα έκρηξης της ανεργίας. «Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιμέρους επιδόματα και συστάσεις. Να νομοθετηθεί γενικευμένη απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που κλείνουν είτε με εντολή της κυβέρνησης είτε λόγω της δραματικής πτώσης του τζίρου και να καλυφθεί πλήρως το μισθολογικό κόστος από το κράτος» υπογράμμισε.

Όπως είπε η Έφη Αχτσιόγλου, υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. «Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και ζήτημα πολιτικής βούλησης. Το 2020 δεν υπάρχουν στόχοι δαπανών, υπάρχει η ρευστότητα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε παρακαταθήκη 37 δις. ευρώ για την ύπαρξη κρίσεων. Αν δεν είναι αυτή κρίση τότε τι είναι;» διερωτήθηκε και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τις παραπάνω «κομβικές ενέργειες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments