Άποψη

Ένας άλλος πλανήτης

Ένας άλλος πλανήτης
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης με αφορμή τον κορωνοϊό γράφει στο blog του στο pagenews.gr γιατί κανένα κράτος δεν θα εμπιστευθεί ξανά πολυμερείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση κρίσεων και απειλών. Παράλληλα, τονίζει ότι ο ιός θα αφήσει πίσω του έναν τελείως διαφορετικό κόσμο.

Έχουμε και λέμε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε δυόμισι μήνες να κηρύξει πανδημία και αφού οι νεκροί είχαν ανέλθει σε χιλιάδες, σε πέντε ηπείρους.  Παρεμπιπτόντως η Ταϊβάν η οποία αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία, ίσως τη μεγαλύτερη απ’ όλα τα κράτη, τον κορωνοϊό, δεν είναι μέλος του ΠΟΥ διότι η Κίνα δεν την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητο κράτος και τη θεωρεί τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τον κορωνοϊό αφού ευρωπαϊκά κράτη μετρούσαν ήδη καθημερινά εκατόμβες νεκρών με την Ιταλία να έχει μετατραπεί σε κόλαση επί της γης και χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία να την πλησιάζουν στη φρίκη. Αν η Ελλάδα περίμενε αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να πάρει μέτρα θα ήταν ήδη σαν την Ιταλία και χειρότερα.

Τα δε μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ για την αντιμετώπιση του οικονομικού Αρμαγεδών που θα σαρώσει τον πλανήτη είναι αναντίστοιχα της εικόνας Αποκάλυψης που αναδύεται.

Ο ΟΗΕ προ μηνών είχε προωθήσει στη Σύνοδο του Μαρακές το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, το οποίο είχε ασμένως υπογράψει με εγκληματική ελαφρότητα η τότε ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που προβλέπει και προωθεί την ελεύθερη, χωρίς κανένα έλεγχο και διαδικασία, μετακίνηση μεταναστών απ’ όλον τον πλανήτη προς όλο τον πλανήτη, δηλαδή στην ουσία από την Ασία και την Αφρική στην Ευρώπη.

Το αντίθετο δεν υφίσταται ως τάση. Αφενός δεν φεύγουν μαζικά Ευρωπαίοι για να μετεγκατασταθούν στον Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν, αφετέρου οι πλούσιες χώρες του Κόλπου δεν υπέγραψαν στο Σύμφωνο διότι αυτό που τις ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ροή μουσουλμάνων προς τη Δύση και όχι προς τις ίδιες. Μεγάλη διορατικότητα ο ΟΗΕ… Αν το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση εφαρμοζόταν ήδη, αυτό που γίνεται τώρα με τον κορωνοϊό θα έμοιαζε με ελαφρύ συνάχι σε σχέση με αυτό που θα συνέβαινε.

Αυτά που τελικά λειτούργησαν, όσα και όσο λειτούργησαν, και αυτά που απέτρεψαν ό,τι πρόλαβαν, όσα πρόλαβαν, ήταν τα κράτη. Κανένα κράτος δεν θα εμπιστευθεί ξανά πολυμερείς οργανισμούς και πολυεθνικούς θεσμούς για την αντιμετώπιση κρίσεων και απειλών. Αυτοί θα έρχονται σε δεύτερη ή και τρίτη φάση για να κάνουν αυτά που δεν μπορούν να κάνουν τα κράτη από μόνα τους και τα κράτη θα κάνουν αυτά που αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν να κάνουν οι διεθνείς οργανισμοί στην πρώτη. Τώρα πλέον το γνωρίζουν καλά.

Όταν πρώτα ο Θεός ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού αυτό που θα έχει αφήσει πίσω του θα είναι ένας τελείως διαφορετικός κόσμος. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας θα έχει εξανεμιστεί. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή των τελευταίων εκατό ετών σε καιρό ειρήνης. Τρισεκατομμύρια δολάρια θα έχουν γίνει καπνός, αν και μεγάλο μέρος τους στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτως ή άλλως διότι ήταν εικονικές υπερ-μοχλευμένες αξίες, αλλά τώρα θα γίνουν αέρας κοπανιστός και επισήμως.

Εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη δεν θα ξανανοίξουν και δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν θα ανακτήσουν ποτέ το εισόδημά τους ίσως ούτε καν μέρος αυτού.

Ολόκληρες βιομηχανίες θα αλλάξουν μορφή και δεν θα ξαναλειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούσαν. Κράτη δεν θα ξαναλειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούσαν. Άνθρωποι δεν θα ξαναλειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούσαν.

Διεθνείς κολοσσοί, πχ στον τουριστικό τομέα, αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, θα αποτελέσουν ανάμνηση και κάποιοι εξ αυτών θα κρατικοποιηθούν. Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία η ζήτηση δεν συμπιέστηκε τόσο πολύ, τόσο ακαριαία, σε τόσους πολλούς τομείς σε όλο τον πλανήτη. Ταυτόχρονο πλανητικό lock out δεν έχει ξανασυμβεί.

Η κουλτούρα των ανθρώπων θα αλλάξει. Θα αγαπήσουν πιο πολύ τις χώρες τους και τους διπλανούς τους, εκτός από τους αθεράπευτα μισάνθρωπους ά-εθνους διεθνιστές. Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις που ήταν ήδη σαρωτικές θα περάσουν σε φάση πυρηνικής σύντηξης.

Όποιος ισχυριστεί ότι γνωρίζει ακριβώς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα είτε δεν είναι ειλικρινής είτε είναι ο σκοτεινός εγκέφαλος πίσω απ’ όλο αυτό και ξέρει το σχέδιο μέχρι τέλους. Υποθέσεις όμως μπορούν να γίνουν. Αν η κατάσταση μαζευτεί εντός διμήνου ο πλανήτης θα έχει αλλάξει μορφή και θα αρχίσει μία διαδικασία επαναλειτουργίας του σε νέο mode, αφήνοντας πίσω βαρύτατες απώλειες, αλλά έχοντας ίσως συμπυκνώσει αλλαγές που απλωνόντουσαν σε βάθος χρόνου.

Αν δεν μαζευτεί, αυτό που θα έρθει είναι αυτό που ιστορικά ακολουθεί τέτοιου είδους παγκόσμιους κλονισμούς… Πόσω μάλλον που τέτοιος έχει να συμβεί τουλάχιστον 90 χρόνια. Και μάλιστα τώρα πυροδοτήθηκε από ένα μικρό, αόρατο «εργαλείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments