Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – 13 νεκροί – 530 κρούσματα συνολικά

Κορωνοϊός ενημέρωση: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – 13 νεκροί – 530 κρούσματα συνολικά
Κορωνοϊός Ελλάδα: Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι επόμενες εβδομάδες καθώς θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για την καμπή της πανδημίας στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Βρισκόμαστε σχεδόν μια εβδομάδα σε καραντίνα προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν άλλα 35 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών έχει φτάσει τους 530. Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 13.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο μέχρι τώρα 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί και 100 ασθενείς νοσηλεύονται. Από αυτούς 18 διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, 54% άνδρες, 47% μεγάλης ηλικίας. Στα θετικά της ημέρας, όπως ο κύριος Τσιόδρας τόνισε, ότι 19 συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Η συγκίνηση του Τσιόδρα

Σε ένα σημείο της ενημέρωσης, ο πάντα ψύχραιμος κύριος Τσιόδρας, κόμπιασε όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους ηλικιωμένους.  Απαντώντας μάλιστα σε έναν φίλο του και καταξιωμένο επιστήμονα που όπως του έραψε κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους από χρόνια νοσήματα όπως είπε η απάντηση που δίνει μέσα του και την αφήνει στην κρίση του ελληνικού λαού είναι πως:

«το θαύμα της ιατρική επιστήμης είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί εκ των όποιων είναι οι μανάδες και πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας», ήταν τα λόγια του. Τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους, κατεξοχήν αυτούς Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», ήταν τα λόγια του.

Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέχεια ανέφερε: «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Τα κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες. Το ίδιο λέμε και για την γρίπη, μόνο που για τον κορωνοϊό δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία. Κανείς δεν έχει ακόμη ανοσία, η ανοσία των πολλών που θα προστατέψει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής των ηλικιωμένων ατόμων, πολλοί από τους οποίους είναι γιαγιάδες και παππούδες μας, μανάδες και πατεράδες μας. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Πάντα στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Γι άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι αν χρειαστεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο τότε η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει αυτή την απόφαση. «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε».«Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».

Δραματική κατάσταση σε Ιταλία, Βρετανία και Γαλλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον Covid-19 στην Ιταλία, αυξήθηκε κατά 546 σε μια ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 3.095, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που άρχισε η επιδημία. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρόνοιας της Λομβαρδίας Τζούλιο Γκαλέρα είπε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιοχή, στην οποία περιλαμβάνεται το Μιλάνο, η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, αυξήθηκε κατά 3.251 στα 25.515. Χθες, Παρασκευή, ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία ήταν 4.032, ο υψηλότερος παγκοσμίως.

Μαύρη ημέρα ήταν η σημερινή για την Μεγάλη Βρετανία καθώς σήμερα καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι σε ένα 24ωρο από τον ιό. Οι 53 θάνατοι στην Αγγλία, οι δύο στην Ουαλία και ο ένας στη Σκωτία ανεβάζουν το συνολικό αριθμός των ασθενών που κατέληξαν στη χώρα στους 233, αύξηση της τάξης των 56 σε μία ημέρα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 4.145, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα νεότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αγγλία για το τελευταίο 24ωρο. Οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν ηλικίας μεταξύ 41 και 94 ετών και όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Η Γαλλία κατέγραψε 112 θανάτους από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο και πλέον ανέρχεται σε 562 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.Υπήρξαν 14.459 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 6.172 άρρωστοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν 1.525 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι μισοί από τους βαριά νοσούντες είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. “Εξελισσόμαστε γρήγορα προς μια γενικευμένη επιδημία στην επικράτειά μας”, υπογράμμισε η γενική διεύθυνση της Υγείας ενημερώνοντας για την κατάσταση, και κάλεσε τους πολίτες “να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες περί περιορισμού και τα μέτρα προστασίας”, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση ελάχιστης απόστασης ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments