Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Έψαλε «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο του ναού – Συμμετείχαν πιστοί από μπαλκόνια

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη:  Έψαλε «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο του ναού – Συμμετείχαν πιστοί από μπαλκόνια
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής αποφάσισε να τελέσει κανονικά τη λειρουργία χωρίς να παραβιάσει τους κανόνες της κυβέρνησης.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο διάστημα υπήρξε μια διαμάχη για το αν πρέπει οι Εκκλησίες να παραμείνουν ανοιχτές. Τελικά αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές, αλλά μόνο για ατομική προσευχή. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε τέλεση της λειτουργίας θεωρείται παράνομη. Ωστόσο ο Ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής βρήκε έναν τρόπο να κάνει την τελετή χωρίς να παρανομήσει.

Ο Ιερέας του ναού θέλοντας να εμψυχώσει τους πιστούς αποφάσισε να ολοκληρώσει την ακολουθία των χαιρετισμών ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω» από το προαύλιο του Ναού. Οι πιστοί συμμετείχαν και αυτοί από τα μπαλκόνια τους ψάλλοντας μαζί με τον ιερέα.

«Η Παναγιά να μας σκεπάζει. Τώρα που δοκιμάζονται όλα, η πίστη μας, η ελευθερία μας, να καθίσουμε ενωμένοι μέσα στην ενότητα της πίστης, της υπομονής, της υπακοής, μέσα στο σπίτι μας μας και το σπίτι μας να το κάνουμε εκκλησία, Ναό του Θεού προσευχόμενοι για τον εαυτό μας, για τους συνανθρώπους μας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας που δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη. Ο Θεός να μας ευλογεί. Μην φοβάστε αδελφοί μου, όλα θα περάσουν», ανέφερε στο μήνυμα του προς τους πιστούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ένα συγκινητικό βίντεο της ενορίας μας, απόψε δέηση στη Μεγαλόχαρη!!!Το παρακολουθησαμε από τα μπαλκόνια μας, με κάθε τιμή που αρμόζει σε κάθε Χριστιανό!!!!!Ακουσαμε το" τη Υπερμαχω" στον προαυλιο χώρο της εκκλησίας μας!!!!Χωρις φυσικά την παρουσια πιστων,με την αρωγή στην τάξη ,της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατι όλοι μένουμε στο σπιτι μας και εκτελούμε τις εντολές του κρατικού μηχανισμού!!!!Σας ευχαριστουμε πατερα Παντελεήμονα για την ωδή προς τη Παναγία μας!!!! Να έχουμε την ευλογία Της!!!!!

Gepostet von Elena Politou Kedikoglou am Freitag, 20. März 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments