Ελλάδα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Αυτά τα σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή τους

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Αυτά τα σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή τους
Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Δυο εναλλακτικά σχέδια σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών επεξεργάζεται η υπουργός Παιδείας, μετά και την απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι 10 Απριλίου.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2020: Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κορωνοϊού έχει θέσει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας σε επιφυλακή, ενώ ήδη εδώ και μέρες εξετάζονται τα σενάρια για τις εξετάσεις και τα μαθήματα για τότε που και πάλι τα σχολεία και πανεπιστήμια ανοίξουν. Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, το πρώτο σενάριο προβλέπει εξετάσεις τον Ιούλιο και το δεύτερο τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν προκρίνεται το πλάνο του Ιουλίου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους όλα θα κριθούν μέχρι το Πάσχα, όταν υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν και τα σχολεία.

«Εάν δεν φτάσουμε στο Πάσχα δεν πρόκειται να οριοθετηθεί ο προγραμματισμός των Πανελλαδικών, οι οποίες βέβαια θα προηγηθούν όλων των υπόλοιπων εξετάσεων. Εμείς στοχεύουμε στον Ιούλιο, αλλά εάν ακόμη υπάρχει φόβος εξάπλωσης της επιδημίας, δεν θα βάλουμε τα παιδιά μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Εάν αυτός ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί, τότε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν. Εμείς διαρκώς δουλεύουμε προς νέες κατευθύνσεις» λένε στελέχη που έχουν στην ευθύνη τους την προετοιμασία των εξετάσεων στο Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τρεις είναι οι ενδεχόμενες αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, την Δευτέρα 27 Απριλίου όπως σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.  Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΙ είπε ότι «εκ των πραγμάτων οι λύσεις που έχουμε για το άνοιγμα των σχολείων για μετά τις γιορτές του Πάσχα θα είναι:

«Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, το ενδεχόμενο μείωση της διδακτέας ύλης, ενώ για τις τις Πανελλαδικές Εξετάσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η ημερομηνία έναρξης των Εξετάσεων. Σταθερή μας επιδίωξη θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων».

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί και ότι η κυβέρνηση Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για αυτό. Η Νϊκη Κεραμέως είπε ότι με το άνοιγμα τον σχολείων στις 27 Απριλίου, οι μαθητές θα έχουν χάσει μαθήματα τεσσεράμισι εβδομάδων και της Αχαΐας, Ζακύνθου και Ηλείας πεντέμισι εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments