Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης κορονοϊός: Έρχονται άμεσα ιατρικές συνταγές με μήνυμα στο κινητό

Κυριάκος Πιερρακάκης κορονοϊός: Έρχονται άμεσα ιατρικές συνταγές με μήνυμα στο κινητό
Κυριάκος Πιερρακάκης κορονοϊός: «Ο σχεδιασμός μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους δεν ανατρέπεται. Επιταχύνεται», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κυριάκος Πιερρακάκης κορονοϊός: Τη δυνατότητα για ιατρικές συνταγές με γραπτό μήνυμα στο κινητό των πολιτών, online εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις και νέα εργαλεία για να μείνει το κράτος ανοικτό εν μέσω πανδημίας φέρνει εσπευσμένα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ο σχεδιασμός μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους δεν ανατρέπεται. Επιταχύνεται» λέει και χαρακτηρίζει την ψηφιακή πύλη gov.gr «μέσο καταπολέμησης μιας πανδημίας». Απαντά στις ανησυχίες για τις αντοχές του δικτύου τηλεπικοινωνιών και μιλά για την πρωτοβουλία της Ελλάδας για ευρωπαϊκή βιντεοδιάσκεψη σχετική με τις ψηφιακές προκλήσεις.

  • Πώς θα εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση. Ο κ. Πιερρακάκης εξηγεί
  • Θα κερδίσει η κυβέρνηση το μεγάλο στοίχημα να μείνει ανοικτό το κράτος;
  • Τα μέτρα που λαμβάνονται για να αντέξουν οι -ζωτικής σημασίας- τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο

Έκκληση προς όλους από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Να μην υπάρξει εφησυχασμός ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας «ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορεία, απ’ ό,τι είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Μιλώντας στο Open, χθες Σάββατο είπε πως «αυτό που κατακτήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, δεν πρέπει να το χάσουμε τώρα. Δυστυχώς, είδαμε χθες ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές…Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό». Προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments