Ελλάδα

Κορονοϊός Περιφέρεια Αττικής: Μοίρασε 10.000 μάσκες και γάντια στους αστυνομικούς

Κορονοϊός Περιφέρεια Αττικής: Μοίρασε 10.000 μάσκες και γάντια στους αστυνομικούς
Κορονοϊός Περιφέρεια Αττικής: Ο κ. Καλλιακμάνης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Κορονοϊός Περιφέρεια Αττικής: Η περιφέρεια Αττικής, δώρισε προστατευτικό υλικό στους αστυνομικούς της Νοτιοανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του πρόεδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιανατολικής Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη, δόθηκαν από 5.000 μάσκες και γάντια ώστε να προστατευθούν οι άνδρες της Αστυνομίας από τον κορονοϊό. Ο κ. Καλλιακμάνης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, λέγοντας ότι: «απέδειξε έμπρακτα με την κίνησή του αυτή πως βρίσκεται δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας και τα στηρίζει»

Απόσταση ασφαλείας στους ελέγχους

 «Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. astynomia-kikloforia-2-1200x802

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, «σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις». Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα forma.gov.gr , η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments