Ελλάδα

Μεταναστευτικό Έβρος: Στα σύνορα το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ»

Μεταναστευτικό Έβρος: Στα σύνορα το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ»
Μεταναστευτικό Έβρος: Στο ύψος των περιστάσεων παραμένει η ελληνική πλευρά στα σύνορα, με τις δυνάμεις της χώρας να απωθούν μετανάστες να εισβάλλουν σε αυτή χρησιμοποιώντας από σήμερα και το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ».

Μεταναστευτικό Έβρος: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα επεισόδια στα σύνορα με τη Τουρκία, καθώς μεγάλος όγκος μεταναστών προσπαθεί καθημερινά να περάσει τα σύνορα με βίαιο τρόπο. Στο πλευρό των μεταναστών βρίσκεται σταθερά η τουρκική πλευρά, η οποία τους ενθαρρύνει τροφοδοτώντας τους αντικείμενα, ακόμη και δακρυγόνα προκειμένου να προκαλέσουν “πληγές” στις ελληνικές δυνάμεις.

Αντ’ αυτού για την ώρα η χώρα στέκεται στο ύψος της, καθώς μέχρι στιγμής οι ελληνικές δυνάμεις διατηρούν κλειστή κάθε δίοδο στους μετανάστες. Στον αγώνα αυτό για τη διατήρηση των συνόρων τέθηκε από σήμερα και ένα από τα πολύτιμα όπλα του πυροσβεστικό σώματος. Πρόκειται για το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» το οποίο βρίσκεται πλέον στις Καστανιές και χρησιμοποιείται για την απώθηση των μεταναστών.

Οι ελληνικές δυνάμεις παρουσιάζονται απόλυτα προετοιμασμένες για τις επιθέσεις που δέχονται από την πλευρά των μεταναστών, οι οποίοι επιχείρησαν και πάλι να εισβάλλουν στη χώρα προκαλώντας σημαντικές φθορές στο συρματόπλεγμα που έχει στηθεί κατά μήκος των συνοριακών γραμμών. Στον αγώνα κατά τον μεταναστών βρίσκεται και το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» το οποίο ήδη έχει πιάσει δουλειά από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το πυροσβεστικό άρμα

Πρόκειται για διασκευασμένο, από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιος Βάσης) στο Βελεστίνο, άρμα Leopard-1A5 μάχης, με χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού και εμβέλεια ρίψης με το «κανόνι» του, τα 35 μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments