Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Διάγγελμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Κορωνοϊός Βρετανία: Διάγγελμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ
Κορωνοϊός Βρετανία: Για πρώτη φορά στα τελευταία 18 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει διάγγελμα, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού στην Μεγάλη Βρετανία.

Κορωνοϊός Βρετανία: Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό ετοιμάζεται να απευθύνει, σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, η βασίλισσα Ελισάβετ λόγω της υγειονομικής κρίσης που έχει επέλθει από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ομιλία της βασίλισσας έχει στόχο να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο της υπευθυνότητας και της υπομονής τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η 93χρονη μονάρχης έχει συνομιλήσει με τη βρετανική κυβέρνηση, ενώ το παλάτι περίμενε τη στιγμή κορύφωσης της πανδημίας για να στείλει το ανάλογο μήνυμα.

Είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 18 χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει διάγγελμα. Η τελευταία φορά ήταν το 2002 στον θάνατο της μητέρας της. Στην κατοικία της στο Γουίνδσορ βρίσκεται απομονωμένη μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ύστερα από κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα, δε, με καλά πληροφορημένες πηγές υπάλληλος του παλατιού βγήκε θετικός στο τεστ για κορωνοϊό προτού η βασίλισσα αναχωρήσει για το Γουίνδσορ.

Ο αριθμός των νεκρών στη Βρετανία έχει φτάσει τους 281, ενώ χτες, Κυριακή καταγράφηκαν 665 νέα κρούσματα. Συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταγράψει 5.683 κρούσματα κορωνοϊού. Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε πως σε δύο εβδομάδες το βρετανικό Eθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ενδέχεται να «υπερφορτωθεί» από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως το ιταλικό σύστημα υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας αρχίατρου της χώρας, Τζένι Χάρις, περίπου το 12% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνεται από ασθενείς του Covid-19.Ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments