Διεθνή

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη κρούσματα: Πάνω από 20.000 τα άτομα που έχουν νοσήσει

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη κρούσματα: Πάνω από 20.000 τα άτομα που έχουν νοσήσει
Κορωνοϊός Νέα Υόρκη κρούσματα: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη κρούσματα: Η Νέα Υόρκη έχει περισσότερες από 20.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού σήμερα, με μια άνοδο χιλιάδων κρουσμάτων σε σχέση με την Κυριακή. Ο κυβερνήτης, Andrew M. Cuomo, αποκάλυψε νέα στατιστικά στοιχεία την Κυριακή που έδειξε ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τώρα περίπου το 5% των περιπτώσεων κορωνοϊού παγκοσμίως.

Το άλμα στον αριθμό των περιπτώσεων στη Νέα Υόρκη προήλθε από την έξαρση της πανδημίας και από την αύξηση των τεστ.

Οι υπάλληλοι της υγειονομικής υπηρεσίας τόνισαν ότι τα τεστ καταγράφουν το γεγονός ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. “Υπήρξαν 16.887 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στην πολιτεία την Κυριακή, 4.627 από το Σάββατο και 150 τουλάχιστον θανάτους”, δήλωσε ο κ. Cuomo. “Περίπου, 13% ή 1.974 άτομα στη Νέα Υόρκη που βγήκαν θετικά για τον ιό, νοσηλεύτηκαν”, είπε παράλληλα. Τα άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών αποτελούσαν πάνω από το ήμισυ όλων των περιπτώσεων στο κράτος και σχεδόν 11.000 από τις συνολικές περιπτώσεις ήταν στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι ήθελε τα κρατικά νοσοκομεία να διπλασιάσουν τη χωρητικότητά τους. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης θα κατασκευάσει τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία με συνολικά 1.000 κρεβάτια στο εκσκαφικό συνεδριακό κέντρο Jacob K. Javits στο Midtown του Μανχάταν, ανέφερε. Το Σώμα των Μηχανικών του Στρατού θα παρέχει μέχρι και 1.000 κρεβάτια στο Javits.Mr.

Ο Cuomo προέτρεψε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για να ελέγξει τους ανθρώπους για αντισώματα που δείχνουν ότι έχουν ανακάμψει από τον ιό, εν μέρει για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελλείψεων των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη. Προσέθεσε, ότι η Νέα Υόρκη είχε εξασφαλίσει δοκιμαστικά φάρμακα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα άρχιζε να εξετάζει την Τρίτη. «Ο πρόεδρος είναι αισιόδοξος για τα φάρμακα αυτά», δήλωσε ο κ. Cuomo, σημειώνοντας ότι περιελάμβαναν υδροξυχλωροκίνη, ζιτρομάξα και χλωροκίνη.

«Έχω μιλήσει με διάφορους αξιωματούχους υγείας και υπάρχει μια καλή βάση για να πιστέψω ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν». Ο Cuomo επανέλαβε επίσης μια έκκληση από τον δήμαρχο Bill de Blasio για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει από τον ιδιωτικό τομέα να παράγει ιατρικό εξοπλισμό. «Αν είχα την εξουσία, θα το έκανα στη Νέα Υόρκη», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments