Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δεύτερη μέρα ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δεύτερη μέρα ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της χώρας, με τους πολίτες να δείχνουν κατευθείαν τα απαραίτητα έγγραφα φορώντας μάσκες αλλά και γάντια. 

Σε ισχύ είναι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία από τον νέο κορονοιό Covid – 19. Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται να είναι ικανοποιημένο με την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος τόνισε πως η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα συγκεκριμένα μέτρα και ο έλεγχος τους, όσο πιο αυστηρά είναι τόσο λιγότερο θα κρατήσουν», τόνισε.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της χώρας, με τους πολίτες να δείχνουν κατευθείαν τα απαραίτητα έγγραφα φορώντας μάσκες αλλά και γάντια.

Οι αστυνομικοί σταματούν αυτοκίνητα και μηχανές και προσπαθούν να τηρήσουν όσο γίνεται τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας. Οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα forma.gov.gr , η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

«Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. «Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments