Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Εμπλοκή και του στρατού αν δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Εμπλοκή και του στρατού αν δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα
"Τον πρώτο λόγο για την τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει η ελληνική αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας" επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η τήρηση των μέτρων όσο αυστηρά και αν είναι για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι πρωταρχικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης. Έτσι μετά το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, εταιρειών ήρθε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετακίνησης σε επαρχία και νησιά.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι πολίτες αρχίζουν να προσαρμόζονται στο συγκεκριμένο μέτρο που τίθεται για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της χώρας, δείχνοντας πειθαρχία και υπευθυνότητα, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με τον φονικό ιό να θερίζει καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, εάν η κυβέρνηση κρίνει για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας τότε είναι πολύ πιθανόν να εμπλακεί και ο Στρατός.

Χθες,μιλώντας στον ΑΝΤ1  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι: «Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά».Η τελευταία φράση του υπουργού “όλα είναι πιθανά” ερμηνεύεται από πολλούς ότι εφόσον κριθεί απαραίτητο τότε και ο Στρατός θα συνδράμει στην τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments