Οικονομία

Αλλάζει το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές

Αλλάζει το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές
Ανέπαφες συναλλαγές: Η επέλαση του κορωνοϊού επιφέρει αλλαγές και στο τραπεζικό σύστημα και πιο ειδικά στον τομέα των αγορών μέσω κάρτας, με το όριο να ανεβαίνει από τα 25 στα 50 ευρώ.

Ανέπαφες συναλλαγές: Αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών προκειμένου να διευκολύνονται τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις αναμένεται να φέρει απόφαση της κυβέρνησης. Το πέρασμα του κορωνοϊού επιβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές μεταξύ των ανθρώπων προκειμένου να μην γίνει μην επιτευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Στα 50 ευρώ θα ανεβεί το όριο των ανέπαφων συναλλαγών από τα 25 ευρώ που είναι σήμερα. Οι τράπεζες έχουν λάβει τη σχετική απόφαση μετά και από διαβουλεύσεις που είχε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται οι κατάλληλες μηχανογραφικές εφαρμογές στα πληροφορικά συστήματα των τραπεζών και ως τις 30 Μαρτίου αναμένεται το όριο να ανέβει στα 50 ευρώ για όλες τις τράπεζες.Όπως ανέφεραν έγκυρες τραπεζικές πηγές, το μέτρο θα ισχύσει προσωρινά και για όσο διάστημα χρειαστεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Όταν ο κίνδυνος της επιδημίας εκλείψει, το όριο θα επιστρέψει και πάλι στα 25 ευρώ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η άνοδος του ορίου στα 50 ευρώ δεν είναι απόφαση που θα λάμβαναν υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών. Ωστόσο, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, είναι επιβεβλημένο. Έτσι όποιος προβαίνει σε αγορές θα μπορεί να περνά ανέπαφα τη κάρτα μέχρι το όριο των 50 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments