Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊός: Αύριο η συνεδρίαση για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού

Υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊός: Αύριο η συνεδρίαση για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού
Υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊός: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα διεξαχθεί συνεδρίαση στις 11.00 π.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπουργικό συμβούλιο κορωνοϊός: Με θέμα τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες του ιού συνεδριάζει αύριο, στις 11.00 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο. Εισηγητές του υπουργικού συμβουλίου, το βάρος του οποίου πέφτει αποκλειστικά στην κρίση λόγω COVID-19 θα είναι:

  • ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,
  • ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,
  • ο υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης
  • ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε και η τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Για πρώτη φορά από το 2015 είναι αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:
  • Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση. Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών. Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.
  • Στηρίζουμε 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Επεκτείνουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη. Επίσης θα είναι ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το κόστος ξεπερνά τα 2 δις.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments