Άποψη

Λάθος συμπεράσματα

Λάθος συμπεράσματα
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για όσους πιστεύουν ότι από τα Μέσα μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για τον κορωνοϊό και τονίζει πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν πως ο ιός αφορά τους πάντες.

Αν κάποιος νομίζει πως μπορεί να αξιοποιήσει τις ειδήσεις σχετικά με τον κορωνοϊό για να αποκτήσει «γνώση» του θέματος είναι γελασμένος. Και ευτυχώς (που δε μπορεί να αποκτήσει γνώση από τα ΜΜΕ και όχι επειδή είναι γελασμένος). Είναι άλλο πράγμα τα ΜΜΕ και άλλο η ιατρική επιστήμη. Είναι άλλος ο ρόλος τους. Όπως, επίσης, είναι λάθος να επιχειρεί κανείς να βγάλει πολιτικά και οικονομικά συμπεράσματα από την κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι τουλάχιστον βιαστικό και υπερβολικό να λέει κανείς ότι ο ιός δικαίωσε τις ιδεοληψίες του.

Για τα όρια ή και το τέλος του καπιταλισμού κοκ. Για τη δικαίωση των δημόσιων συστημάτων υγείας. Ή για την ικανότητα ιδιωτικών εταιρειών και εργαστηρίων στην ανακάλυψη φαρμάκων και εμβολίων. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να βγάζουν συμπεράσματα από τους τίτλους των ειδήσεων, δε διαβάζουν καν τις λέξεις που ακολουθούν από κάτω, και άλλοι που σε ότι και να συμβαίνει βλέπουν την επιβεβαίωση ή τη διάψευση θεωριών που έχουν στο μυαλό τους. Και ο ιός και οι επιπτώσεις του θα μελετώνται για χρόνια.

Και ο ιός και οι προσπάθειες αντιμετώπισής του θα μελετώνται για χρόνια.

Θα αλλάξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, συστήματα πολιτικής προστασίας, οικονομικές δομές, λειτουργίες επιχειρήσεων, ατομικές και κοινωνικές συνήθειες. Αυτό συμβαίνει στον κόσμο μας μετά από κάθε μείζονα καταστροφή. Όταν είμαστε τυχεροί. Όταν τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Γιατί στην ιστορία έχουμε και άλλα παραδείγματα. Κρατών και κοινωνιών που… γύρισαν πλευρό και ξύπνησαν από τον επόμενο εφιάλτη.

Δείτε για παράδειγμα την έκπληξη που προκλήθηκε από τον πρώτο θάνατο νέου και υγιούς ανθρώπου. Του 42χρονου καθηγητή χημείας (από τη Γερμανία) στην Κρήτη. Μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε το γενικό κοινό ήταν καθησυχασμένο από τίτλους όπως «ο ιός χτυπά ηλικιωμένους», «ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα», «καπνιστές», «παχύσαρκους» κοκ. Όλοι προσπαθούσαν να βρουν κάτι που να τους εξαιρεί. Να τους καθιστά άτρωτους. Ανθρώπινο και εξηγήσιμο ψυχολογικά. Αντιπαραγωγικό, όμως, ιατρικά.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ο ιός αφορά τους πάντες.

Πρέπει όλοι να λαμβάνουν μέτρα προστασίας για τους εαυτούς τους και όσους είναι γύρω τους. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στην ευθύνη. Και να καταλάβουν όλοι πως ο ιός δεν ενδιαφέρεται για πολιτικά συστήματα και θεωρίες. Ο COVID- 19 δεν είναι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Ούτε κρατιστής, ούτε φιλελεύθερος. Και δε θα περιμένει κανέναν για να λογαριαστεί μαζί του μετά. Η μάχη δίνεται τώρα! Μένουμε σπίτι, μετακινούνται όσοι έχουν δουλειά, δίνουμε χρόνο στους επιστήμονες να βρουν απαντήσεις. Να μας εφοδιάσουν με φάρμακα και εμβόλια. Δίνουμε χρόνο στα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, να χειριστούν τους ασθενείς τους. Απλά πράγματα, τα οποία ισχύουν σε όλες τις θεωρίες και όλα τα συστήματα που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στο μυαλό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments