Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα σήμερα – 892 συνολικά – 26 νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: 71 νέα κρούσματα σήμερα – 892 συνολικά – 26 νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 26 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ 71 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 892.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 71  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 892. Επιπλέον, από το σύνολο  54 παραμένουν διασωληνομένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στους 26 οι νεκροί στη χώρα μας. Τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μόλις σε λίγες ώρες.

Ο 25ος νεκρός στη χώρα μας είναι άνδρας 70 ετών από τη Γλυφάδα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ το σπίτι του βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης των νοτίων προαστίων της Αττικής. Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατό του, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει διαδικασίες για την κηδεία του. Φυσικά η πολυκατοικία που έμενε θα τεθεί σε καραντίνα.

Ένας άνδρας 64 ετών από τη Δαμασκηνιά είναι ο 24ος νεκρός από τον ιό στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε καλυτερεύσει, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.  Ενώ ο 23ος νεκρός στη χώρα μας είναι ένας  άνδρας 46 χρόνων και υπηρετούσε στο 4ο Σώμα Στρατού. Την περασμένη Παρασκευή, ο 46χρονος ανθυπασπιστής διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες ανέβηκε 10 φορές και έφτασε από 3,3% σε 31,6% ανά 100.000 άτομα.

«Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τα μέτρα και πόσο θα διαρκέσουν αυτά. Αυτή τη στιγμή η παύση θα ήταν καταστροφική. Όσον αφορά τους υγειονομικούς, θα ελέγχονται. Υπάρχει σκέψη να υπάρξει πρωτόκολλο για την προφύλαξη τους».Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση.

“Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία”

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε οδηγίες για την φροντίδα όσων νοσούν, ενώ τόνισε συγκεκριμένα πως «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και φυσικά μπορεί να υπάρχουν και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους. Το ζούμε αυτό και με τη γρίπη», «Για αυτό και για αυτούς τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι και σε συντριπτική πλειοψηφία θα περάσουν τη νόσο ελαφρά, θέλω να σας τονίσω κάποια μηνύματα», συνέχισε απαριθμώντας τα εξής:

Προσοχή σε γηροκομεία και χώρους νοσηλείας ηλικιωμένων

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους χώρους όπου μένουν ηλικιωμένοι και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι τα γηροκομεία, οι οίκοι ευγηρίας και οι χώροι όπου νοσηλεύονται ηλικιωμένοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. «Ιδιαίτερα εκεί δεν θέλουμε να εισχωρήσει ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό «να αναγνωριστούν έγκαιρα σ’ αυτούς τους χώρους όσοι εμφανίζουν ανησυχητικά συμπτώματα ώστε να απομονωθούν και να αντιμετωπιστούν όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ».

«Αν έχουμε ηλικιωμένους στην οικογένεια μας, να αποφεύγουμε κάθε επαφή ή σχεδόν κάθε επαφή μαζί τους, ενώ καλό θα ήταν να φροντίζει τους ηλικιωμένους ο ίδιος άνθρωπος» τόνισε και εξήγησε ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να περιορίσει τις επαφές του στο ελάχιστο για να περιοριστεί ο κίνδυνος να μεταφέρει τον ιό στον άνθρωπο που φροντίζει. «Στην παραμικρή υποψία νόσου θα πρέπει άμεσα να γίνεται επικοινωνία με το γιατρό και τον ΕΟΔΥ» και στις περιπτώσεις των ηλικιωμένων τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments