Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Παίρνει ψηλό και στηρίζει Παπαγιάννη

Παναθηναϊκός: Παίρνει ψηλό και στηρίζει Παπαγιάννη
Παναθηναϊκός: Ψηλό από το "πάνω ράφι" κοιτάζει να πάρει ο Παναθηναϊκός. Παράλληλα στηρίζει τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Παναθηναϊκός: Στην απόκτηση βασικού ψηλού εγνωσμένης αξίας φαίνεται πως θα προχωρήσει το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Η γραμμή κρούσης της ομάδας είχε άσχημη εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν και του χρόνου αυτό θα αλλάξει. Το “τριφύλλι” αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ψηλού από το πάνω ράφι με τις φήμες να κάνουν λόγο για επταψήφιο συμβόλαιο.

Αυτό προκειμένου να δοθεί αθλητικότητα στη θέση 5. Παράλληλα, υπάρχει στήριξη στο πρότζεκτ με τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Υπενθυμίζεται, πως ο 23χρονος σέντερ έχει ύψος 2.20. Υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Εφήβων Ελλάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης εφήβων το 2015. Στις 24 Ιουνίου 2016 ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέχθηκε στο Νο 13 του NBA ντραφτ από τους Σακραμέντο Κίνγκς γράφοντας με αυτό τον τρόπο ιστορία, αφού έγινε το ψηλότερο πικ στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, ένα ρεκόρ που μέχρι πρότινος κρατούσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (Νο 15 το 2013).

Μάλιστα οι Σακραμέντο Κίνγκς θέλησαν ο Έλληνας σέντερ να αγωνιστεί κατευθείαν στο ΝΒΑ πληρώνοντας τον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσουν. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε, προβλέπονταν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς σε βάθος τετραετίας. Ο Παπαγιάννης αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια τόσο του ΝΒΑ (38 παιχνίδια όπου μέτρησε 2,1 πόντους, 3,2 ριμπάουντ σε 12,4 λεπτά μέσης συμμετοχής), όσο και του NBDL με την θυγατρική ομάδα των Κινγκς, τους Ρίνο Μπίγκχορνς.

Ωστόσο, στις 8 Φεβρουαρίου 2018, έμεινε ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς. Στις 7 Μαρτίου 2018 υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Λίγο αργότερα, στις 20 Ιουλίου 2018, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Στις 17 Φεβρουαρίου 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ με 79-73 ενώ τον Ιούνιο του 2019 κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα με τα πράσινα, νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments