Ελλάδα

Κορωνοϊός Κοντοζαμάνης: Τα κέντρα Υγείας θα δέχονται κρούσματα

Κορωνοϊός Κοντοζαμάνης: Τα κέντρα Υγείας θα δέχονται κρούσματα
Κορωνοϊός Κοντοζαμάνης: Τα κέντρα Υγείας θα δέχονται κρούσματα και θα λαμβάνουν δείγματα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κορωνοϊός Κοντοζαμάνης: «Στη μάχη της πρωτοβάθμιας Υγείας, πέραν από τις δημόσιες δομές, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο ιδιωτικός τομέας», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα του κορωνοϊού. «Εκτός από τις 500 κινητές μονάδες υπάρχει πρόθεσή να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και πλέον μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας εκτός από τη λειτουργία των έξι Κέντρων Υγείας που έχετε ανακοινώσει; Αυτά τα Κέντρα Υγείας θα υποδέχονται πιθανά κρούσματα; Θα διενεργούν εργαστηριακούς ελέγχους;», ερωτήθηκε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας θα είναι παρούσα και εντάσσεται στον σχεδιασμό. Τα έξι κέντρα, που θα είναι κέντρα COVID-19, θα διασυνδέονται με τα νοσοκομεία αναφοράς», απάντησε και σημείωσε πως σε αυτά τα κέντρα «θα γίνεται λήψη δείγματος. Υπάρχει γενικός σχεδιασμός σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα για όλη τη χώρα, τα αστικά κέντρα και την ύπαιρθο» υπογράμμισε.

Τα κέντρα υγείας, όπως διευκρίνισε, θα ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα ώστε τα ύποπτα περιστατικά να μεταφέρονται στα νοσοκομεία ή γενικώς να υπάρχει μία παρακολούθησή τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 74 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 966. Όπως είπε 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωλημένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Ο κ.Τσιόδρας τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments