Ελλάδα

Μεταναστευτικό Έβρος: Μετανάστες άναψαν φωτιά στα σύνορα με την Τουρκία

Μεταναστευτικό Έβρος: Μετανάστες άναψαν φωτιά στα σύνορα με την Τουρκία
Μεταναστευτικό Έβρος: Σε ετοιμότητα κλήθηκαν στρατός και σώματα ασφαλείας στη περιοχή των Καστανιών μετά την ενέργεια μεγάλης μερίδας μεταναστών να ανάψουν φωτιά στα σύνορα.

Μεταναστευτικό Έβρος: Η ένταση επέστρεψε στις Καστανιές, καθώς μεγάλη μερίδα μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας επί τουρκικού εδάφους και έχουν εγκατασταθεί εκεί μόνιμα άναψε μεγάλης έκτασης φωτιά σε απόσταση αναπνοής από τον φράκτη. Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού να βρίσκονται σε επιφυλακή υπό των φόβο νέων προκλήσεων.

Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν τους μετανάστες να πράξουν με αυτόν τον τρόπο σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά σύνορα. Η φωτιά ήταν μεγάλης έκτασης δίπλα ακριβώς από τον φράκτη που έχει στηθεί προκειμένου να αποτρέψει τυχόν είσοδο μεταναστών στη χώρα. Οι μετανάστες συνηθίζουν τις τελευταίες ημέρες λόγω του ψύχους να ανάβουν σε διάφορα σημεία όπου έχουν εγκατασταθεί φωτιές προκειμένου να ζεσταθούν. Η χθεσινή φωτιά ωστόσο δεν έχει προηγούμενο, μιας και τώρα οι φλόγες έφθασαν στα όρια με τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν πληροφορίες πως οι τουρκικές Αρχές, επιδιώκουν την απομάκρυνση μεγάλης μερίδας μεταναστών και προσφύγων από το Παζαρκουλέ, σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ΜΚΟ στα social media και πως χθες άνδρες της στρατοχωροφυλακής γκρέμισαν πολλά από τα πρόχειρα καταλύματα που είχαν στηθεί εκεί το τελευταίο διάστημα και πως μετανάστες οδηγήθηκαν με λεωφορεία στην ενδοχώρα. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην πανδημία κορωνοϊού που πλήττει και την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments