Οικονομία

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων: Αυτή είναι η απόφαση που διευρύνει τους δικαιούχους

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων: Αυτή είναι η απόφαση που διευρύνει τους δικαιούχους
Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων: Χιλιάδες επιχειρήσεις έμεναν έξω από τα ευνοϊκά μέτρα, απλά και μόνο επειδή είχαν διαφορετικό ΚΑΔ από αυτόν με τον οποίο πραγματικά λειτουργούν.

Παράταση φορολογικών υποχρεώσεων: Την επιπλοκή που προέκυψε με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, που απέκλειε από τα ευνοϊκά μέτρα – αρχικά τις παρατάσεις καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών – χιλιάδες επιχειρήσεις μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορετικό ΚΑΔ από αυτόν με τον οποίο πραγματικά λειτουργούν, ήρθε να επιλύσει αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών. 

Με τις νέες τροποποιήσεις, την παράταση φορολογικών υποχρεώσεων δικαιούνται:

1. Οι επιχειρήσεις που είχαν ενεργό ΚΑΔ στις 20/03 έναν από αυτούς που αναφέρονται στον σχετικό πίνακα που συνέταξε και συνεχώς επικαιροποιεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, επικαιροποίηση έγινε και χθες με αποτέλεσμα να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που είχαν γίνει.

2. Οι επιχειρήσεις των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20/03/2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στον συνημμένο πίνακα όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20/03/2020.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν πλέον το δικαίωμα να πληρώσουν μέχρι και την 31η Αυγούστου οφειλές από βεβαιωμένους φόρους στις Δ.Ο.Υ ή στα ελεγκτικά κέντρα που λήγουν ή έληξαν από τις 11 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου. Η συγκεκριμένη αλλαγή –δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη και δευτερεύοντες ΚΑΔ εφόσον αυτοί αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα- αναμένεται να υιοθετηθεί ως λύση και για τα υπόλοιπα ευνοϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις.

Δηλαδή, για την αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών, για την δυνατότητα να τεθούν εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής εργασίας, για την εξασφάλιση ρευστότητας μέσω της λεγόμενης επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά και για τη μείωση του ενοικίου της έδρας κατά 40%. Ο νέος πίνακας με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας έτσι όπως επικαιροποιήθηκε χθες αργά το βράδυ, δημοσιεύεται στην σχετική απόφαση, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments