Άποψη

Οι δρόμοι της καραντίνας

Οι δρόμοι της καραντίνας
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τους γεμάτους δρόμους εν καιρώ καραντίνας και τονίζει πως είναι αδιανόητο να αναζητούμε σε αυτή την τραγωδία ευκαιρίες για να ικανοποιήσουμε προσωπικές εκκρεμότητες.

Χρειάστηκε να μετακινηθώ για τη δουλειά και το έκανα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Χαρτί, έξτρα sms για μία απαραίτητη στάση, ταυτότητα κοκ. Το πρώτο πρόβλημα που είδα ήταν πως οι δρόμοι δεν ήταν άδειοι, Σάββατο απόγευμα όπως περίμενα. Το δεύτερο ότι πολλοί οδηγούσαν επικίνδυνα γρήγορα. Και το τρίτο πως αρκετοί οδηγούσαν επικίνδυνα αργά. Οι δρόμοι της καραντίνας δεν είναι ούτε πίστες ταχύτητας για τους θερμόαιμους, ούτε πίστες εκπαίδευσης. Και το λέω με πλήρη αντίληψη και γνώση, καθώς πέρασα τέσσερα αυτοκίνητα που οι μπαμπάδες έκαναν εμφανώς μαθήματα στις κόρες και τους γιους τους.

Πάτε καλά;

Με τα νοσοκομεία αποκλεισμένα από τον κορωνοϊό εσείς θέλετε να το παίξετε εκπαιδευτές; Στις πλάτες μας; Και άντε να το κάνετε στη γειτονιά, είναι ανάγκη να βγαίνετε στις λεωφόρους; Δυστυχώς ο εγωισμός μερικών ανθρώπων σπάει κόκαλα. Ελπίζω όχι κυριολεκτικά. Σε ότι αφορά στους ελέγχους έχω να πω πως τα όργανα της τάξης ήταν ευγενέστατα. Στο πήγαινε με σταμάτησε η ΕΛ.ΑΣ, στην επιστροφή ο Δήμος. Και στις δύο περιπτώσεις οι άνδρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας ήταν ευγενικοί και με προσέγγισαν με απόλυτο επαγγελματισμό. Τους αξίζει η αναγνώριση του έργου τους. Γιατί χωρίς αυτούς οι δρόμοι και οι πόλεις μας θα γινόταν σε ελάχιστο χρόνο ζούγκλα. Με την ευκαιρία, πολλά ευχαριστώ αξίζουν και στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κράτησαν τα σύνορα για λογαριασμό όλων μας.

Όμως, ας επανέλθουμε στο θέμα των δρόμων.

Είναι αδιανόητο να αναζητούμε σε αυτή την τραγωδία ευκαιρίες για να ικανοποιήσουμε προσωπικές εκκρεμότητες. Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να δούμε πέρα από τη μύτη των στενών δικών μας συμφερόντων. Αυτή τη στιγμή στους άδειους δρόμους υπάρχουν οδηγοί σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών, οι οποίοι ρισκάρουν τις ζωές τους. Δε γίνεται να προσθέτουμε στην κίνηση άπειρους οδηγούς. Δε γίνετε να τρέχουν τα αυτοκίνητα λες και δεν υπάρχει αύριο. Μπορεί να έχουμε μπει σε καραντίνα αλλά οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας ισχύουν. Τα φανάρια ανάβουν και σβήνουν κανονικά. Και είναι υποχρεωτικά, δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να τα σεβαστούμε ή να τα αγνοήσουμε.

Εκτιμώ πως για το λόγο αυτό το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αυξήσει τις σχετικές περιπολίες. Αντικοινωνικές συμπεριφορές στους δρόμους δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές σε αυτή τη συγκυρία. Όπως ακριβώς ελέγχονται όσοι παραβιάζουν την καραντίνα θα πρέπει να ελέγχονται και όσοι επιχειρούν να αξιοποιήσουν τον κορωνοϊό για να χαλαρώσουν τους κανόνες. Γιατί οι δρόμοι αργά ή γρήγορα θα γεμίσουν και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments