Οικονομία

Έρχεται αλλαγή στο επίδομα των 800 ευρώ

Έρχεται αλλαγή στο επίδομα των 800 ευρώ
Επίδομα 800 ευρώ: Την ενίσχυση και των επιστημόνων με 800 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση.

Επίδομα 800 ευρώ: Την ενίσχυση και των επιστημονικών κλάδων, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές με 800 ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση.  Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ώρας, τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επεξεργάζονται αυτό το σχέδιο έτσι ώστε, αντί για τα 600 ευρώ που υπολογιζόταν αρχικά ότι θα λάμβαναν οι συγκεκριμένοι κλάδοι κατόπιν και σχετικής κατάρτισης, να ενταχθούν και αυτοί στη γενική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως στους δικηγόρους θα δοθεί εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών, το οποίο αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης.

Το ίδιο επίδομα θα λάμβαναν 170.000 επιστήμονες, προερχομένοι και από τους 5 βασικούς επιστημονικούς κλάδους, πλην των δικηγόρων, δηλαδή, Γιατρών, Μηχανικών, Οικονομολόγων – Λογιστών, Εκπαιδευτικών και Ερευνητών. Με αφορμή την ανακοίνωση των υπουργείων, μεγάλη μερίδα του Τύπου αναφέρθηκε στο εν λόγω ποσό ως “επίδομα” αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για απευθείας οικονομική ενίσχυση, όπως στην περίπτωση των εργαζομένων.

Πως μπορώ να λάβω το επίδομα των 800 ευρώ:

Υπενθυμίζεται, πως ανοιχτή είναι η πλατφόρμα του συστήματος «Εργάνη» για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο δίνει μια ανάσα τόσο στις επιχειρήσεις που λόγω των συνθηκών έκλεισαν όσο και στους εργαζόμενους σε αυτές, καθώς με το επίδομα θα μπορούν τουλάχιστον να καλύψουν τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Τα σημεία που απαιτούν προσεχή για την ολοκλήρωση της αίτησης:

Υπάρχουν κάποια σημεία στη διαδικασία, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Όσον αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες, αμφότεροι χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με τους κωδικούς της “Εργάνης” ή του TAXIS. Εκεί επιλέγεται η αναστολή δραστηριοτήτων εργοδοτών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υπάλληλοι στην επιχείρηση, η αίτηση γίνεται κανονικά. Ξεχωριστή επιλογή για ενοίκιο που πληρώνει ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση, ενώ η προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Από τότε και μετά, ξεκινάει και η διαδικασία για τους εργαζομένους, η οποία γίνεται σε διαφορετική πλατφόρμα. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα 800 ευρώ, αλλά και μείωση του ενοικίου κατά 60% εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία. Προϋπόθεση είναι να έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση ή παραίτηση από την 1η έως τις 20 Μαρτίου. Στην αίτηση συμπληρώνουν τόσο τα στοιχεία του εργοδότη όσο και τα δικά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments