Διεθνή

Αυτό είναι το video κατά της στάσης του Τραμπ για τον κορωνοϊό που σαρώνει στις ΗΠΑ

Αυτό είναι το video κατά της στάσης του Τραμπ για τον κορωνοϊό που σαρώνει στις ΗΠΑ
Κορωνοϊός Τραμπ ΗΠΑ: Κατά του Ρεπουμπλικανικού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για τον τρόπο που χειρίζεται το ζήτημα του κορωνοϊού, στρέφεται μια αρκετά μεγάλη μερίδα Αμερικανών.

Κορωνοϊός Τραμπ ΗΠΑ: Με βασικό σύνθημα “η Αμερική χρειάζεται έναν ηγέτη που να μπορεί να εμπιστευτεί” οι “Priorities USA” ξεκινούν μια σειρά από ψηφιακές και τηλεοπτικές διαφημιστικές εκστρατείες τις επόμενες ημέρες με στόχο να χτυπήσουν τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, για την αντίδρασή του στην κρίση του COVID-19.

Την εκστρατεία συνοδεύουν αποσπάσματα από τις πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με τον ιό:

  • “Ο κορωνοϊός είναι η νέα απάτη”.
  • “Τα έχουμε όλα υπό έλεγχο”.
  • “Είναι ένα άτομο που ήρθε από την Κίνα”.
  • “Πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει εκπληκτική δουλειά στο να κρατήσουμε τα κρούσματα στο μηδέν”.
  • “Δεν παίρνω καμιά ευθύνη”

είναι μόνο κάποιες από τις ατάκες του Ντόναλντ Τραμπ που ακούγονται στο σχετικό βίντεο, το οποίο καταλήγει με τη φράση: “Η Αμερική χρειάζεται έναν ηγέτη που να μπορεί να εμπιστευτεί”.

Το εν λόγω τηλεοπτικό μήνυμα της δημοκρατικής συμμαχικής επιτροπής αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αύριο, Δευτέρα 30 Μαρτίου, σε Φλόριντα, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν. Σκοπός των δημιουργών είναι φυσικά να παιχτεί και σε άλλες πολιτείες.

Τι απαντά το επιτελείο του Τραμπ:

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου. Η εκπρόσωπός του, Emma Vaughn, απάντησε λέγοντας  πως ενώ Τραμπ σώζει τις αμερικανικές ζωές, οι Δημοκράτες παίζουν πολιτικά παιχνίδια. “Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει προβεί σε τολμηρές και αποφασιστικές ενέργειες που σίγουρα έσωσαν τις αμερικανικές ζωές ενώ οι Δημοκρατικοί παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Oι ίδιοι πρέπει να βάλουν στην άκρη την πολιτική και πορευτούν μαζί μας για χάρη της χώρας μας “, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Vaughn.

Σημειώνεται, πως ήδη και μέρες οι Δημοκρατικοί επικρίνουν τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίστηκε την κρίση με τον κορωνοϊό χαρακτηρίζοντας ως αποτυχία τις ενέργειες του προέδρου.  “Από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παραπλανήσει επανειλημμένα τον αμερικανικό λαό και θέτοντάς τον σε κίνδυνο. Η αποτυχία του να ηγηθεί συνεχίζει να έχει συνέπειες τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο θάνατο. Νοσοκομεία, τοπικές και κρατικές κυβερνήσεις, μικρές επιχειρήσεις και εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν χωρίς τα εργαλεία και τις πληροφορίες που χρειάζονται», σημειώνει ο πρόεδρος των “Priorities USA”, Guy Cecil.

“Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι άρρωστοι, εκατοντάδες έχουν ήδη πεθάνει και εκατομμύρια έχουν χάσει τη δουλειά τους. Απλώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Τραμπ να συνεχίσει να ψεύδεται και να εξαπλώνει την παραπληροφόρηση χωρίς έλεγχο. Ο αμερικανός λαός αξίζει να μάθει την αλήθεια για τον πρόεδρό του” καταλήγει.

Ποιοι είναι όμως οι “Priorities USA”;

Στην ουσία πρόκειται για οργανισμό που υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα. Ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να υποστηρίξει την εκστρατεία επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα το 2012. Στη συνέχεια συνέχισε τη δράση του στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον το 2016. Σημειώνεται, πως απευθύνεται κυρίως σε δωρητές της υψηλής τάξης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 μάλιστα είχε συγκεντρώσει 132 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Κλίντον. Οι πρώτοι έξι χορηγοί του έδωσαν 43,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τον οργανισμό για τις συγκεκριμένες εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments