Ελλάδα

Κορωνοϊός Τσιόδρας εμβολιασμός: Απαραίτητος στα παιδιά

Κορωνοϊός Τσιόδρας εμβολιασμός: Απαραίτητος στα παιδιά
Κορωνοϊός Τσιόδρας εμβολιασμός: Στο πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτήν την περίοδο αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός Τσιόδρας εμβολιασμός: Στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτή την περίοδο αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. «Σχετικά με τον εμβολιασμό στα παιδιά αυτή την κρίσιμη περίοδο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με ομόφωνη απόφαση της τονίζει ότι η διακοπή του εμβολιασμού ακόμη και για βραχύ χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων και να αυξήσει την πιθανότητα επιδημιών από νοσήματα που προλαμβάνονται με εμβολιασμό και να επιβαρύνει περισσότερο το σύστημα υγείας», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Θυμάστε όλοι τι ζήσαμε πριν από δυο χρόνια με την επιδημία της ιλαράς», τόνισε.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα καθώς επίσης και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκυρος εμβολιασμός των παιδιών έως δυο έτη χωρίς καθυστέρηση, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο», συνέχισε. «Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, αιμοφίλου της ινφλουέντζας, πνευμονιόκοκκου, MMR και μηνιγγίτιδας, με προτίμηση στην χορήγηση πολυδύναμων εμβολίων ώστε να μειώνονται οι επισκέψεις», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο ιατρείο σε καθορισμένη μέρα και ώρα, ώστε η ανθρώπινη επαφή να περιορίζεται στο ελάχιστο. Το παιδί που πρέπει να εμβολιαστεί θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα, ενώ για τα παιδιά ηλικίας άνω των δυο ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου μετά το τέλος του τρέχοντος κύματος της επιδημίας οι επαναληπτικές δόσεις. Έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες γι΄ αυτό το θέμα».

Οι δηλώσεις του για τον εμβολιασμό:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments