Τεχνολογία

Αυτό είναι το κόλπο για να έχετε συνεχώς γρήγορο ίντερνετ στο σπίτι [vid]

Αυτό είναι το κόλπο για να έχετε συνεχώς γρήγορο ίντερνετ στο σπίτι [vid]
Ένα απλό κόλπο, το οποίο θα βελτιώσει το σήμα του Wi-Fi μέσα στο σπίτι σας.

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Άλλη μια πραγματικότητα που ισχύει για τους περισσότερους και θα έπρεπε να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως είναι πως «Μένουμε Σπίτι». Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, να φέρνουμε το router μας στα όρια του, αφού με τόσο κόσμο μέσα στο σπίτι και τον καθένα να έχει από μια συσκευή τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ακόμα και μόνος σου να είσαι βέβαια, δε σημαίνει ότι θα αρκεστείς σε ένα μέτριο σήμα. Είμαστε σε καραντίνα. Τι άλλο να κάνει κανείς; Θέλεις να βλέπεις ταινίες, θέλεις να παίζεις online παιχνίδια. Κάπως πρέπει να περάσει και αυτή η ώρα βρε αδερφέ.

Είναι σίγουρα αρκετές οι φορές που η ταχύτητα του ίντερνετ μας προβληματίζει. Τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε πως κάποιος μας κλέβει το Wi-Fi, καθώς ακόμα και αν έχουμε κωδικό, είναι εύκολο κάποιος να το «σπάσει», ειδικά αν ο κωδικός είναι ο προκαθορισμένος του router. Όμως τις περισσότερες φορές το λάθος είναι δικό μας καθώς δεν έχουμε τοποθετήσει το router στο σωστό σημείο.

Ακόμα και να είναι στο σωστό σημείο, το σήμα του Wi-Fi δεν είναι αρκετά ισχυρό και χρειάζεται ενίσχυση. Το μόνο που χρειάζεστε για να το «δυναμώσετε» είναι ένα ρολό από αλουμινόχαρτο. Τα φύλλα αλουμινίου έχουν συνδεθεί με πολλά κόλπα οφθαλμαπάτης και έτσι η θεωρία πως μπορεί να συμβάλουν στο να αποκτήσετε ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο, ακουγόταν σαν προϊόν φαντασίας μέχρι το 2017, μέχρι που μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να το τεστάρει.

Οι ερευνητές μάλιστα όχι μόνο απέδειξαν ότι λειτουργεί, αλλά βρήκαν έναν τρόπο να το προσαρμόσουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Ανάμεσα στα πολλά περίεργα που είχαμε συναντήσει στο διαδίκτυο ήταν οι συμβουλές όσων είχαν αυξήσει την ταχύτητα του WiFi βάζοντας έναν μεταλλικό δίσκο ή ακόμη και ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού πίσω από το ρούτερ. Το σήμα Wi-Fi είναι ένας ιδιαίτερος τύπος ραδιοκυμάτων, που κωδικοποιούν τα όσα διαβάζει ο υπολογιστής σας στο διαδίκτυο. Το σήμα μεταδίδεται από το ρούτερ προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τα όρια του. Δεν μπορεί να υπερβεί σε ακτίνα τα 45 μέτρα και εμποδίζεται ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως μέταλλο και σκυρόδεμα.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ντάρμουθ πειραματίστηκε με τα φύλλα αλουμινίου. Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με τη διάταξη των κτιρίων και ποιους χώρους το σήμα θα έπρεπε να διαπερνά ή όχι τα εμπόδια. Αυτό βοήθησε στο να δημιουργήσουν σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή έναν ανακλαστήρα που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό φύλλο αλουμινίου, το οποίο ενίσχυσε το Wi-Fi εκεί όπου ήθελαν ή το θωράκιζαν εκεί που χρειαζόταν.

Αυτό το δημιούργημα τους κόστισε μόλις 35 δολάρια, δηλαδή τίποτα σε σχέση με τις πανάκριβες εξειδικευμένες κεραίες Wi-Fi. Η ομάδα δεν έχει ακόμη κάνει το λογισμικό διαθέσιμο στο κοινό, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να βγει το προϊόν που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο χώρο σας.

Αλλά αν το Wi-Fi σας πέφτει συνεχώς σε τοίχο, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε κάποιες λύσεις στο σπίτι, όπως στο βίντεο παρακάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments