Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα 39 περιοχές της χώρας

Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα 39 περιοχές της χώρας
Κορωνοϊός Τουρκία: Σε καραντίνα μπαίνουν 39 περιοχές της Τουρκίας σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός Τουρκία: Καραντίνα σε 39 κατοικημένες περιοχές 18 πόλεων επέβαλαν οι τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η χώρα ήδη μετρά 131 θανάτους. Καραντίνα επιβάλλεται σε μια πόλη, έξι συνοικίες, 28 χωριά και τέσσερις κοινότητες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατά 1.815 φθάνοντας τα 9.217, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στο πλαίσιο των τελευταίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η Τουρκία ακινητοποίησε το Σάββατο τις υπεραστικές της αμαξοστοιχίες και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζητεί να επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται σήμερα να κάνει διάγγελμα προς το έθνος, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα κρίνουν την τύχη της Τουρκίας, καθώς Τούρκοι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η χώρα θα εισέλθει σε κρίσιμο στάδιο όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του COVID-19. Εάν δεν τηρηθούν αυστηρά μέτρα ο αριθμός των θανάτων και κρουσμάτων θα μπορούσαν να φτάσουν σε μέγιστο σημείο, αναφέρει άρθρο-ανάλυση που δημοσιεύεται σε αγγλόφωνη έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τη χώρα και ότι η συμπεριφορά του ιού τελικά θα εξαρτηθεί από τα μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο το κοινό θα συμμορφωθεί με αυτά, γράφει το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας που θεωρεί ότι οι αυξητικές τάσεις της επιδημίας στην Τουρκία θα μπορούσαν να κορυφωθούν, πολύ πάνω από τον τρέχοντα αριθμό θανάτων, καθώς και ο υπόλοιπος κόσμος βιώνει επίσης μια άνευ προηγουμένου αύξηση των θανάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments