Ειδήσεις

Πρωτοσέλιδο ασέβεια Ριζοσπάστη για τον Μανώλη Γλέζο

Πρωτοσέλιδο ασέβεια Ριζοσπάστη για τον Μανώλη Γλέζο
Ο Ριζοσπάστης στο πρωτοσέλιδο του δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στον Μανώλη Γλέζο, έναν γνήσιο αγωνιστή της αριστεράς.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης (30/3). Αυτή η είδηση σκόρπισε θλίψη στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και στο σύνολο των πολιτών. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο σε όλη την Ελλάδα. Ένα σύμβολο του αντιστασιακού αγώνα. Η φήμη του και οι πράξεις τους ξεπέρασαν τα Ελληνικά όρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σπουδαίος Πάμπλο Πικάσο είχε ζωγραφίσει έναν πίνακα για την ηρωική του πράξη να κατεβάσει τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη.

Ακόμα και η είδηση του θανάτου του “έπαιξε” στα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το σύνολο της Πολιτικής σκηνής και των Ελληνικών Media αφιέρωσαν αρκετό μελάνι για την ιστορία του πρώτου “Παρτιζάνου” της Ευρώπης. Χιλιάδες ήταν και τα μηνύματα στα Social Media από ανθρώπους όλων των ηλικιών που είπαν το δικό τους αντίο σε έναν γνήσιο αριστερό.

Στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων υπάρχει εκτενής αναφορά στον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Ακόμα και εφημερίδες που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ αφιέρωσαν ολόκληρη την πρώτη τους σελίδα. Ωστόσο υπάρχει μια εφημερίδα που δεν σεβάστηκε όσο θα έπρεπε τη μνήμη του Μανώλου Γλέζου.

Προς έκπληξη πολλών ο Ριζοσπάστης αφιέρωσε μόλις έναν τίλο και δυο γραμμές για έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε με την αριστερά και ήταν μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Μάλιστα, σαν δημοσιογράφος εργάστηκε στον Ριζοσπάστη και από τη θέση του αρχισυντάκτη. Αυτή η κίνηση ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ που ανέφερε την πορεία του Μανώλη Γλέζου στο κόμμα, αναφέροντας ότι έφυγε για να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το πρωτοσέλιδο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments