Ελλάδα

Αυτό μπορείς να κάνεις αν σου κόψανε πρόστιμο 150 ευρώ για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αυτό μπορείς να κάνεις αν σου κόψανε πρόστιμο 150 ευρώ για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Αυτή είναι η διαδικασία που μπορεί να κάνει κάποιος αν του έχουν κόψει κλήση για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέτει σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Πλέον όποιος θέλει να βγει από το σπίτι του θα πρέπει να εξασφαλίσει την σχετική άδεια κυκλοφορίας. Αυτή μπορεί να δοθεί με μερικούς εύκολους τρόπους προκειμένου να μπορούν να την αποκτήσουν χωρίς προβλήματα πολίτες όλων των ηλικιών.

Σε περίπτωση που κάποιος κυκλοφορεί χωρίς άδεια τον περιμένει ένα τσουχτερό πρόστιμο. Αυτό είναι 150 ευρώ και παρά το γεγονός ότι υπάρχει η σχετική ενημέρωση, αρκετοί συμπολίτες μας δεν μπαίνουν στον κόπο να εξασφαλίσουν την άδεια. Αυτοί που συνειδητά επιλέγουν να κυκλοφορήσουν χωρίς άδεια θα πληρώσουν το πρόστιμο μέχρι να βάλουν μυαλό.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν όλη την καλή διάθεση να υπακούσουν,αλλά ένα λάθος ή μια απροσεξία μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με το πρόστιμο.  Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου μίλησε στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων είπε τι πρέπει να κάνουν όσοι θεωρούνται ότι στην περίπτωσή τους έγινε λάθος.

Αν κάποιος πολίτης πιστεύει ότι αδίκως δέχτηκε πρόστιμο θα πρέπει εντός τριών ημερών από τη μέρα που του έκοψαν κλήση να καταθέσει μια ένσταση στον διοικητή. Προκειμένου να αποφευχθεί άλλη μια μετακίνηση, αυτό μπορεί να γίνει μέσω φαξ ή ακόμα και ηλεκτρονικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments