Ελλάδα

Χλωροκίνη κορωνοϊός πρόεδρος ΕΟΦ: Θετικά τα στοιχεία από τη δράση της στους ασθενείς με ιό

Χλωροκίνη κορωνοϊός πρόεδρος ΕΟΦ: Θετικά τα στοιχεία από τη δράση της στους ασθενείς με ιό
Χλωροκίνη κορωνοϊός πρόεδρος ΕΟΦ: Τη θεραπευτική δράση της χλωροκίνης στους ασθενείς με κορωνοϊό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου.

Χλωροκίνη κορωνοϊός πρόεδρος ΕΟΦ: Στα αποτελέσματα της χλωροκίνης στη «μάχη» εναντίον του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου. Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τις πρώτες ενδείξεις, ο κ. Φιλίππου επεσήμανε ότι η χλωροκίνη φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση στους ασθενείς με COVID-19.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων».

«Για να εξάγουμε με ασφάλεια συμπεράσματα χρειάζεται μεγάλος αριθμός ασθενών και ολοκληρωμένες μελέτες», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». Παρότι γίνονται δοκιμές και με άλλα φάρμακα, ο πρόεδρος του ΕΟΦ διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες χλωροκίνης, προκειμένου να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

«Απώτερος στόχος της επιστημονικής κοινότητας δεν είναι η θεραπεία, αλλά η πρόληψη. Η δημιουργία δηλαδή, του εμβολίου που θα αποτελέσει και τη λήξη της πανδημίας» συνέχισε, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Κάλεσε δε, όλους τους πολίτες να τηρούν τα προληπτικά μέτρα και να απευθύνονται στον γιατρό, όταν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα της χλωροκίνης αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι θα έχουμε βοήθεια απ’ αυτό το φάρμακο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, συνιστώντας ωστόσο υπομονή, καθώς «χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα. Σε 10 ημέρες, θα έχουμε περισσότερα δεδομένα, προκειμένου να πούμε αν μας βοηθάει» συνέχισε, προτού διαβεβαιώσει ότι υπάρχει επάρκεια χλωροκίνης στη χώρα, την οποία έχουν λάβει αρκετοί ασθενείς, σε συνδυασμό και με άλλα φάρμακα.

Οι δηλώσεις του κ. Φιλίππου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments