Αθλητισμός

Formula 1 κορωνοϊός: Σενάριο για μόνο 11 αγώνες στο πρωτάθλημα

Formula 1 κορωνοϊός: Σενάριο για μόνο 11 αγώνες στο πρωτάθλημα
Formula 1 κορωνοϊός: Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το φετινό πρωτάθλημα να γίνει με 11 αγώνες μετά τις αναβολές λόγω του ιού.

Formula 1 κορωνοϊός: Η αναβολή των αγωνιστικών δράσεων έχει επηρεάσει όλο τον αθλητικό κόσμο και άπαντες ψάχνουν λύσεις, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οικονομικά. Η F1 μπορεί να είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες διοργανώσεις, αλλά οι αναβολές των Γκραν Πρι έχουν φέρει μεγάλη ανησυχία. Οι διοργανωτές ψάχνουν να βρουν τρόπο να λύσουν το πρόβλημα και όπως μεταδίδουν τα ισπανικά σάιτ σκέφτονται το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 11 μόνο αγώνες! Αυτή είναι μια επίσημη πρόταση, που εξετάζουν οι διοικούντες της F1 και θα κληθούν να αποφασίσουν άμεσα.

Η FIA επιβεβαίωσε τη μετάθεση των νέων τεχνικών κανόνων για το 2022

Οι ομάδες της Formula 1 δεν θα μπορέσουν αυτό το έτος να εξελίξουν τα μονοθέσια με τα οποία θα τρέξουν το 2022, έτος για το οποίο μετατέθηκε η τεχνολογική «επανάσταση» που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το 2021, λόγω της πανδημίας που εμπόδισε την έναρξη της εφετινής σεζόν. Αυτό ανακοίνωσε η FIA, επιβεβαιώνοντας την κανονιστική αλλαγή που θα γεννήσει ένα μονοθέσιο με πλήρως ανασχεδιασμένη αεροδυναμική.

Μεταξύ των άλλων μέτρων που υιοθετήθηκαν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αυτοκινήτου, η περίοδος διακοπής που επιβάλλεται συνήθως στις δέκα ομάδες τον Αύγουστο θα επιβληθεί και στους κατασκευαστές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Renault και Honda). Αυτή η διακοπή μπορεί να “επεκταθεί” σε περίπτωση που τα προβλήματα δημόσιας υγείας ή οι κρατικοί περιορισμοί συνεχίσουν πέρα από την αναμενόμενη αρχική περίοδο διακοπής.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ενέκρινε διαδικασία λήψης αποφάσεων «προκειμένου να δοθεί στην FIA και στη Formula 1 η ευελιξία να αντιδράσει στην κρίση και να οργανώσει ένα καλαντάρι που να διατηρεί καλύτερα την εμπορική αξία του πρωταθλήματος και να μειώνει το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τα διοικητικά όργανα της F1 μπορούν τώρα να «αλλάξουν το ημερολόγιο χωρίς ψήφισμα» και ορισμένα άρθρα του κανονισμού για τον αθλητισμό μπορούν να τροποποιηθούν «με την υποστήριξη του 60% των ομάδων» και όχι ομόφωνα. Αναφορικά με όλες τις κατηγορίες που διοικούνται από τη FIA, και όχι πλέον μόνο η F1, ο πρόεδρος Ζαν Τοντ έχει εξουσιοδοτηθεί επισήμως να «λάβει όλες τις αποφάσεις σχετικά με τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων για την περίοδο του 2020, που θα απαιτηθούν επειγόντως».

Τέλος, η FIA διατηρεί την απαγόρευση το 2021 για το Das: το «μαγικό» τιμόνι με μεταβλητή ρύθμιση, το καινοτόμο σύστημα που εισήγαγε η Mercedes στις δοκιμές πριν από την έναρξη της εφετινής σεζόν στη Βαρκελώνη, δεν θα χρησιμοποιηθεί το 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments