Διεθνή

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζεται η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως
Κορωνοϊός τώρα: Ακόμη ένα 24ωρο που η υφήλιος μετρά νεκρούς και κρούσματα από τον κορωνοϊό. Αλβανία, Γερμανία και Ιταλία παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα τους. Στους 50 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα. Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα.

Κορωνοϊός τώρα: Συνεχίζει να μετρά θύματα και ασθενείς από τον κορωνοϊό ο πλανήτης. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Johns Hopkins University, 911.308 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, 45.497 οι νεκροί ενώ 191.673 πολίτες έχουν ιαθεί.

Ελλάδα: 81 νέα κρούσματα σήμερα – 1.415 συνολικά – 50 νεκροί

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 81 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.415. «Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ακόμα ότι από τους 50 θανάτους οι 38 είναι ανδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα:

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι η Δημοτική Ενότητα Φούστανης Εξαπλατάνου, στην Έδεσσα, τίθεται από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες σε καραντίνα λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Παράλληλα, απηύθυνε νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια. «Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού ήρθε σήμερα στην Ελλάδα από την Κίνα με ειδικά ναυλωμένο Antonov:

Ειδικά ναυλωμένο μεταφορικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε σήμερα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού από το Tianjin της Κίνας για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας. Το φορτίο αποτελείτο από 200 χιλιάδες ειδικές μάσκες FPP2 και FPP3, 100 χιλιάδες στολές Tyvek, καθώς και χειρουργικές μάσκες, ασπίδες προσώπου και ποδονάρια. Στο σημερινό φορτίο περιλαμβανόταν, επίσης, μέρος της δωρεάς του εφοπλιστού κ. Προκοπίου αποτελούμενο από 160.000 ειδικές στολές Tyvek και αδιάβροχες.

Ιταλία, Γερμανία και Αλβανία παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα:

Συνεχίζει να πενθεί η Ιταλία. Συνολικά 727 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση των ιταλικών Αρχών. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι πλέον 110.574. Οι νεκροί έφτασαν τους 13.155. Παράλληλα, 16.847 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στη μάχη κατά του ιού παρατάθηκαν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα. Δόθηκε παράταση έως και τις 13 Απριλίου, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου. «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός.

Γερμανία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 19 Απριλίου

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύος των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών των πολιτών μέχρι τουλάχιστον τις 19 Απριλίου τονίζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο που πρέπει να βρεθούμε», προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για την επαναλειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας. «Ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει πασχαλινές διακοπές», δήλωσε η καγκελάριος. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων», τόνισε, ενώ ο Μάρκους Σέντερ, Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, του πρώτου κρατιδίου που αποφάσισε παράταση των μέτρων, δήλωσε εμφατικά ότι «η πρόωρη συζήτηση για την στρατηγική εξόδου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη».

Την ίδια ώρα, η υπουργός Υγείας της Αλβανίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία, τα καφενεία, τα εστιατόρια και άλλοι δημόσιοι χώροι στη χώρα θα παραμείνουν κλειστά και οι περιορισμοί στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες θα διατηρηθούν μέχρι να λήξει η πανδημία του κορωνοϊού. Με την απόφαση αυτή επί της ουσίας παρατείνεται η καραντίνα που έχει κηρυχθεί στη χώρα από τα μέσα Μαρτίου και επρόκειτο να λήξει την Παρασκευή, 3 Απριλίου. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλα 16 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 259. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 79 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αλλά μόλις τέσσερις έχουν διασωληνωθεί. Οι νεκροί από την επιδημία Covid-19 ανέρχονται στους 15.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments