Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης κορωνοϊός: «Έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας με την κυβέρνηση»

Γιάνης Βαρουφάκης κορωνοϊός: «Έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας με την κυβέρνηση»
Γιάνης Βαρουφάκης κορωνοϊός: Την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από τη κρίση επεσήμανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει περάσει στη δεύτερη φάση ενημερώνοντας τους πολίτες για το μετά της απομόνωσης.

Γιάνης Βαρουφάκης κορωνοϊός: “Έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας με την κυβέρνηση” δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. “Κάποια στιγμή η κόπωση θα είναι μεγάλη, έρχεται το Πάσχα, κάθε κοινωνία πρέπει να προγραμματίσει την μετάβαση από την πρώτη φάση της γενικής απομόνωσης, στη δεύτερη φάση των μαζικών εξετάσεων με στόχο τη στοχευμένη απομόνωση αυτών που είναι θετικοί στο κορωνοϊό, αλλά τη χαλάρωση των μέτρων για τους υπόλοιπους” πρόσθεσε.

“Να μας πει πότε η κυβέρνηση θα περάσει στη δεύτερη φάση, για να μπορούμε και εμείς να κρίνουμε” τόνισε. “Θα ήθελα η κυβέρνηση να μας κάνει μια ενημέρωση για το πώς σκοπεύει να πάρει τις αποφάσεις. Εγώ θέλω ως ΜέΡΑ25 να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο” υπογράμμισε.

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 παραχωρούν το 50% του μισθού τους σε τρία νοσοκομεία

Τη διάθεση του 50% του μισθού τους για την ενίσχυση τριών νοσοκομείων, για όσο διάστημα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε ομόφωνα η ΚΟ του ΜέΡΑ 25 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Η απόφαση αυτή έρχεται έπειτα από άλλη απόφαση του ΜέΡΑ 25 να διαθέσει τα χρήματα που θα δαπανούσε για το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριό του «σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους απροστάτευτους από το κράτος».

Τα χρήματα από τη μισθοδοσία των βουλευτών θα διατεθούν για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων, ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, μαζί με τα συγκεκριμένα ποσά, τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments