Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα σήμερα – 1.514 συνολικά – 53 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα σήμερα – 1.514 συνολικά – 53 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 53 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας εκτοξεύοντας τον αριθμό των ασθενών.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο αριθμός τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και των νεκρών στη χώρα μας αυξάνεται όλο και περισσότερο.  Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 27 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1. 514. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

 Διασωληνωμένοι είναι 91 ασθενής, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Όπως σημείωσε ο κ. Τσίοδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 27 στην κοινότητα, ενώ, επιπλέον 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας. Συνολικά 119 είναι τα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυξάνονται οι νεκροί στη χώρα μας που πλέον έφτασαν τους 53 μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες με 90χρονη είναι το 53ο θύμα που έχασε τη μάχη με τη ζωή λόγω του φονικού ιού που σαρώνει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Συγκεκριμένα η 90χρονη γυναίκα κατέληξε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Χρυσή Καστοριάς, αφήνοντα την τελευταία της πνοή στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Αρχικά είχε νοσηλευθεί στο νοσοκομείο των Γρεβενών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα κατέληξε και μια 78χρονη που  σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες και αποτελεί το 52ο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά της άτυχης 78χρονης την μετέφεραν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στη Φούστανη Πέλλας από όπου κατάγεται.

Σε καραντίνα η δομή προσφύγων στη Ριτσώνα – Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες 

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα. Ο υφυπουργός τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένο.

 Ελλιμενίζεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Από τους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, οι 119 είναι θετικοί στον ιοί, δύο δείγματα ήταν ακατάλληλα και θα ληφθούν ξανά, ενώ τα υπόλοιπα βγήκαν αρνητικά. Όσοι είναι αρνητικοί στον ιό, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και στη συνέχεια θα επαναπατριστούν. Οι θετικοί στον κορωνοϊό θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου για περίοδο 14 ημερών. Παράλλξλα σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς πως οι ασθενείς θα είναι υπό στενή παρακολούθηση από ιατρικό προσωπικό και στην αποβάθρα θα στηθεί μία σκηνή στην οποία θα προετοιμάζονται, θα φορούν τις ειδικές στολές δηλαδή, τα μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments