Infographic

Infographic
Τα infographics είναι η γραφική απεικόνιση δεδομένων και πληροφοριών.

Στόχος τους είναι η παρουσίαση των συνθετών πληροφοριών με πιο κατανοητό τρόπο ώστε ο χρήστης να μπορέσει να τις απομνημονεύσει ευκολότερα. Η συγκεκριμένη παρουσίαση αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται πολύ γρηγορότερα τις εικόνες από ότι το κείμενο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι ζούμε στην εποχή που η πληροφορία και τα μηνύματα ταξιδεύουν ταχύτατα από χρήστη σε χρήστη καταλαβαίνουμε γιατί τα infographics έχουν μπει στην ζωή μας και έχουν γίνει τόσο ελκυστικά.

Στην ουσία το infographic είναι ένα μεγάλο γραφικό, που αναπαριστά ένα θέμα όχι με «ξερό κείμενο» όπως σε κάποιο άρθρο αλλά με διάφορα σύμβολα (βελάκια, bullets, κλπ), επιγραμματικά κειμενάκια, εικόνες, χαρούμενα χρώματα, κλπ. Οπότε ο χρήστης που το βλέπει, καταλαβαίνει εύκολα αυτό το οποίο παρουσιάζει και το διαβάζει ευχάριστα μιας και δεν διαβάζει ένα κατεβατό κείμενο αλλά μία «ροή» πληροφοριών από σύντομα κειμενάκια και εικόνες.

Τα προνόμια του Infographic

  • Είναι εύκολο να τα μοιραστεί.
  • Αποδεδειγμένα οι χρήστες κοινωνικών δικτύων θα αλληλεπιδράσουν ευκολότερα από ότι σε ένα απλό κείμενο.
  • Είναι ελκυστικά.
  • Τα γραφικά στοιχεία τους και η σύντομη πληροφορία αποκτούν νέα δυναμική στο διαδίκτυο.
  • Κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον χωρίς να κουράζουν.
  • Αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης σας κάνοντας σαφές στο κοινό ότι ασχολείστε σοβαρά με το αντικείμενο σας.

Infographic σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 13