Ελλάδα

Νέες ΜΕΘ για κορωνοϊό: Πλάνο του υπουργείου Υγείας για δημιουργία επιπλέον κλινών για τον ιό

Νέες ΜΕΘ για κορωνοϊό: Πλάνο του υπουργείου Υγείας για δημιουργία επιπλέον κλινών για τον ιό
Νέες ΜΕΘ για κορωνοϊό: "Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο αριθμός των ΜΕΘ αποκλειστικά για Covid-19 θα φτάσει τις 400 και ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν ακόμα περισσότερες και να ξεπεραστεί ο αριθμός των 1000" τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Νέες ΜΕΘ για κορωνοϊό: Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης σήμερα λειτουργούν 902 κλίνες , 247 αποκλειστικά για Covid-19. Συγκεκριμένα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας: «Υπάρχει ένας σχεδιασμός ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου και μέχρι στιγμής είμαστε εντός προγραμματισμού».

Παράλληλα πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης ότι σχεδιάζεται «τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο αριθμός των ΜΕΘ αποκλειστικά για Covid-19 να φτάσει τις 400 και ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου υπάρχει σχέδιο να λειτουργήσουν ακόμα περισσότερες και να ξεπεραστεί ο αριθμός των 1000», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι στους 53 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας μέχρι και αυτήν τη στιγμή ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 91 σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments