Ελλάδα

Πρόστιμα σοκ για όσους πάνε στα χωριά τους το Πάσχα

Πρόστιμα σοκ για όσους πάνε στα χωριά τους το Πάσχα
Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η πιθανή καλοκαιρία και η κόπωση από τον εγκλεισμό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές και ότι κατακτήθηκε μέχρι τώρα να τιναχτεί στον αέρα.

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πρόστιμα που θα αγγίζουν μέχρι και τα 5.000 ευρώ για τους παραβάτες της 14ήμερης καραντίνας. Ήδη για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να έχει μαζί του, όπως συμβαίνει και σήμερα στις ανάλογες μετακινήσεις, επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του. Διακοπές δεν υπάρχουν. Η μόνιμη κατοικία φαίνεται στο Ε1. Υπάρχει και η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που μπορεί κάποιος να τυπώσει από το Taxis.

Μία ακόμη απαγόρευση που συνοδεύει την μετακίνηση με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε, είναι ότι γίνεται άπαξ. Δηλαδή, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής. Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η πιθανή καλοκαιρία και η κόπωση από τον εγκλεισμό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές και ότι κατακτήθηκε μέχρι τώρα να τιναχτεί στον αέρα. Γι’ αυτό και εξετάζεται το πρόστιμο των 150€ που μπαίνει σήμερα σε έναν παραβάτη που λέει ότι ταξιδεύει προς την μόνιμη κατοικία του χωρίς τα έγγραφα, να αυξηθεί ώστε να είναι αποτρεπτικό. Υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για 5000€ όπως ισχύει για όσους παραβιάζουν την 14ήμερη καραντίνα.

Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο για επαγγελματικές υποχρεώσεις ή για σοβαρό ιατρικό λόγο. Στην Πολιτική Προστασία ήδη εκφράζεται σχετικό ενδιαφέρον γι αυτό και το χαρτί που θα απαιτείται θα πρέπει να προέρχεται από επίσημο φορέα, δεν θα είναι απλού γιατρού ιδιώτη.

Καθημερινά ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και άλλοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώνονται από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο αλγόριθμος με τον οποίο γίνονται οι διάφοροι υπολογισμοί βασίζεται όχι τόσο στον αριθμό των πιθανών κρουσμάτων αλλά σε δύο αριθμούς που θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας, τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι τα μέτρα έχουν αποτελέσματα. Αναμενόταν τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πάνω από 100 νεκροί. Χθες ήταν 90 οι διασωληνωμένοι και 50 οι νεκροί.

Η διατήρηση της καμπύλης σε μια επιπέδωση ή το πολύ σε χαμηλές διακυμάνσεις θα είναι μεγάλη επιτυχία. Η προτεραιότητα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας. Για τις δομές προσφύγων και μετά τα κρούσματα στη Ριτσώνα, παίρνει επείγουσα μορφή πλέον η εγκατάσταση υγειονομικών σταθμών ελέγχου για τον κορωνοϊό και σκηνές για την κάλυψη αναγκών απομόνωσης. Αναστέλλονται μέχρι τις 31 Μαΐου οι μετακινήσεις εκτός των δομών όσων έχουν εξασφαλίσει οριστική απόφαση ασύλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments