Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: 356 νεκροί – 18.135 νοσούντες

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: 356 νεκροί – 18.135 νοσούντες
Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Συνεχίζει να πληγώνει την Τουρκία ο κορωνοϊός, με την χώρα να μετρά 79 νέους θανάτους και 2.456 κρούσματα.

Κορωνοϊός Τουρκία κρούσματα: Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται ο φονικός ιός στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας, Φαχρετίν Κοτζά, 79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 2.456 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 24 ώρες. 

Στο σύνολο, από της 11 Μαρτίου όπου έχει καταγραφεί το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία, έχουν χάσει τη ζωή τους 356 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί 18.135 κρούσματα.

Στην γειτονική χώρα 1.101 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική και 783 διασωληνωμένοι. “Σε μια εποχή που ζούμε μια ιστορική καταστροφή σε όλο τον κόσμο, δόξα τον Αλλάχ βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο συγκριτικά με άλλες χώρες. Όμως δεν πρέπει να απογοητευτούμε αλλά δεν πρέπει και να χαλαρώσουμε”, τόνισε ο Κοτζά.

Επιπλέον, σε τηλεδιάσκεψη που έκανε με δεκάδες δημάρχους στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον: “Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, αλλά αυτό για εμάς δεν είναι αρκετό. Η μεγαλύτερη απειλή κατά του αγώνα για την εξάλειψη του κορωνοϊού είναι η απαισιοδοξία. Δείξαμε ότι η Τουρκία στέκεται στα πόδια της, εκεί που τα συστήματα ακόμα και ανεπτυγμένων χωρών καταρρέουν,” είπε και πρόσθεσε “εμείς υιοθετήσαμε μια προσέγγιση με ευαισθησία αμέσως μόλις ξέσπασε η επιδημία. Προχωρήσαμε εφαρμόζοντας τις προτάσεις που λάβαμε από τους αρμόδιους ειδικούς στο θέμα αυτό, όχι από εκείνους που εκφράζουν γνώμες με δογματικό τρόπο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η επίσημη ενημέρωση των αρχών:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments