Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 99 νέα κρούσματα σήμερα – 1.613 συνολικά – 59 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 99 νέα κρούσματα σήμερα – 1.613 συνολικά – 59 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 59 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 99 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας εκτοξεύοντας τον αριθμό των ασθενών σε 1.613.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα μας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.  Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 99 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.613. Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ο ρυθμός εξάπλωσης είναι βραδύς και αυτό οφείλεται στα μέτρα, αλλά και σε μας, είπε. «Σιγά σιγά είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο», προειδοποίησε και συμπλήρωσε: «Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα φθάσουμε στη μέση και στην αρχή του τέλους…. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα είναι που μας σώζουν».

Στους 59 οι νεκροί στη χώρα μας μέχρι και αυτή τη στιγμή

Θερίζει ο ιός στη χώρα μας καθώς μέσα σε μια ημέρα έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι. Ο 57ος θάνατος είναι ένας 52χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει στους 57. Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή της μια 72χρονη  από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

 Ο πρώτος νεκρός της ημέρας ήταν ένας 78χρονος από την Ξάνθη και ακολούθησε ένας 66χρονος από την Πέλλα. Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρείχε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου όπως είπε έγιναν επιπλέον 22 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά. Η δομή έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομική καραντίνα.  Όσον αφορά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εντοπίστηκαν συνολικά 121 κρούσματα κορωνοϊού,  δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σημείωσε ότι οι θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 ημέρες, ενώ οι αρνητικοί θα μεταφερθούν μέχρι και το βράδυ σε τρία ξενοδοχεία της Αττικής, όπου και θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments