Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός νεκροί: 684 θάνατοι σε 24 ώρες – 3.605 στο σύνολο

Βρετανία κορωνοϊός νεκροί: 684 θάνατοι σε 24 ώρες – 3.605 στο σύνολο
Βρετανία κορωνοϊός νεκροί: Θρηνεί η Μεγάλη Βρετανία καθώς 684 νεκροί από κορωνοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα σε 3.605.

Βρετανία κορωνοϊός νεκροί: Ακόμη 684 νεκροί καταγράφηκαν στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 3,605. Το υπουργείο Υγείας της χώρας στα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου, καταγράφει 38.168 νέα κρούσματα μετά από 173.784 ελέγχους.

 Την ίδια ώρα, ένα τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας άνοιξε σήμερα σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο, αφού στήθηκε μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Το Νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ, που κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών, μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες, το ισοδύναμο δύο κλασικών νοσοκομείων.

Βρίσκεται στους χώρους του Excel Exhibition Centre, στην περιοχή Ντόκλαντς του ανατολικού Λονδίνου, κοντά στον ποταμό Τάμεση.

Το νοσοκομείο, που εγκαινιάστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον πρίγκιπα Κάρολο και με τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, να βρίσκεται επί τόπου, είναι το πρώτο από έξι προσωρινά νοσοκομεία που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Excel Exhibition Centre, που εκτείνεται σε τουλάχιστον 83.613 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, φιλοξενεί συνήθως εκδηλώσεις της βιομηχανίας για τομείς όπως η άμυνα, τα ταξίδια, η φιλοξενία και ο κτηματομεσιτικός. Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκε για αθλήματα όπως η πυγμαχία, η ξιφασκία και η άρση βαρών.

Με προσωπικό που υπερβαίνει τους 16.000 γιατρούς και νοσηλευτές, αυτό το τεράστιο νοσοκομείο, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει πουθενά σε βρετανικό έδαφος, προσπαθεί να ανταποκριθεί στην επιτάχυνση της πανδημίας. Το Λονδίνο είναι η χειρότερο πληγείσα περιοχή στη χώρα.

Άλλα νοσοκομεία θα ανοίξουν επίσης στο Μάντσεστερ και στο Μπέρμιγχαμ, στη βορειοδυτική και κεντρική Αγγλία, προκειμένου να παράσχουν άλλες 3.000 κλίνες. Εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν επίσης στο Μπρίστολ, στα νοτιοδυτικά, και στο Χάρογκεϊτ, στα βορειοανατολικά. Άλλο ένα νοσοκομείο εκστρατείας θα κατασκευαστεί στη Γλασκόβη, στη Σκοτία το οποίο αρχικά θα μπορεί να διαχειριστεί 300 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments